Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2011, 09:54
Widzę ,że znów trwają dywagacje czy Rios ma dostać szansę czy nie . Ja tylko zwrócę uwagę ,że mistrzostwa jeszcze nie zdobyliśmy i musimy wystawić optymalny skład a nie "dawać szanse". Jeśli Andy jest najlepszą opcją , najlepiej się prezentuje z całej trójki Żuraw , On i Mały na treningach grając jako wysunięty napastnik to z pewnością trener postawi na niego , jeśli zdecyduje się na kogoś innego to będzie znaczyć że ktoś bardziej odpowiada trenerowi na tej pozycji i ktoś bardziej na to zasłużył . Sam jestem ciekawy jak trener to poskłada , czy Mały powędruje na środek i Melex na skrzydło to wtedy kto na pomocy zagra? Może Sivakov a może w ostatnim tygodniu trenera przekonał do siebie Guła? Ciekaw jestem jak to trener rozwiąże .Wracając do Rios to na jego temat mam już wyrobione zdania i wg mnie jeśli byłby szybszym zawodnikiem , bardziej dynamicznym to z pewnością byłby jedną z gwiazd i liderów tej drużyny a szybkość to jego największy mankament niestety. Drugim powodem przez który Rios nie gra jest ustawienie które nie pasuje po prostu do tego zawodnika , w naszym 4-3-3 nie ma pozycji dla Andiego i nie ma sensu zmieniać koncepcji trenera , ustawienia dla jednego zawodnika który i tak jest tylko wypożyczony . Rios nie pasuje na jedynego wysuniętego napastnika ponieważ brakuje mu atutów , taki napastnik powinien być albo silny , wysoki , dobrze zastawiający piłkę ,przepychający się z rosłymi obrońcami albo bardzo szybki , urywający się obrońcom . Rios nie jest ani taki ani taki , co do pozycji skrzydłowego jest zdecydowanie za wolny , skrzydłowy w naszym ustawieniu musi być albo bardzo szybki albo dosyć szybki z bardzo dobrym dośrodkowaniem , sama technika nie wystarczy tutaj , skrzydłowy czasami musi umieć minąć obrońcę ,zrobić przewagę , na pełnej szybkości ruszyć do prostopadłej piłki ,itp. Kiedyś ktoś napisał że Rios ma bardzo dobry drybling , ja tego nie widziałem ale niech już będzie - co z tego dryblingu jeśli ,np. zwiedzie rywala jak nie ucieknie jemu i rywal zaraz będzie przy nim? Ostatnią pozycją wydaje się być pozycja ofensywnego pomocnika na której jeszcze mógłby zagrać ale czy na pewno ? Grając na tej pozycji tez trzeba czasem popracować w defensywie , podejść pod obronę by zainicjować akcję , mieć świetny przegląd pola , robić to co robi ostatnio właśnie Melikson . Ja szczerze mówiąc też nie widziałbym na tej pozycji Riosa ponieważ jest za wolny , mało dynamiczny , nie jest typowym rozgrywającym , to jest pozycja skazana dla zawodnika typu ,np. Kagawy czy właśnie naszego Meleksa choć wg mnie najprędzej Rios mógłby zagrać właśnie na tej pozycji jeśli już na jakiejś musiałby zagrać. On najbardziej pasuje na pozycję podwieszonego napastnika , porównałbym Go do Ediego z Korony który jest wolny jak żółw ale jednak grając w parze ze Wtorkiem robi dobrą robotę , pozycja podwieszonego napastnika do ofensywnego pomocnika jednak trochę się różni , może nie jest to jakaś wielka różnica ale jednak . Andy musiałby się przyzwyczaić do tej pozycji a i tak rywalizacji z Maorem nie wygra i pozostaje jedynie w kadrze rola rezerwowego ofensywnego pomocnika o którą też będzie walczyć co najmniej kilku piłkarzy : Boguski , Garguła , Mączyński a biorąc pod uwagę że jest taka nagonka w mediach na ilość obcokrajowców w kadrze Wisły to raczej alternatywą dla Maora będzie któryś z Polaków i uważam że Mąka albo Boguś mają większe predyspozycje do gry na tej pozycji. Andiemu życzę jak najlepiej ale po sezonie powinno mu się podziękować. Takie jest moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.04.2011 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując