|
Mam wszystkie numery "Uważam Rze" niestety brak czasu nie pozwala natychmiastowo wchłonąć wszystkiego. Tym Łysiakiem po raz kolejny u mnie bardzo zaplusowali. Będę musiał nadrobić zaległości z tego tygodnia.
Obejrzałem w nocy film "Krzyż". Poświęciłem na to prawie dwie godziny, moja wydajność w pracy z powodu niewyspania znacznie spadła. Niestety z tej produkcji wyłania się bardzo smutny obraz naszego społeczeństwa, które de facto "nie dorosło do demokracji". Polacy, którzy tak chętnie korzystają tam z wolności, która daje im prawo do zgromadzeń, całkowicie jej nie rozumieją. I ironią losu jest to, że używam tych słów, za które zawsze się zżymałem na naszych decydentów. Nie mamy w Polsce społeczeństwa obywatelskiego i długo mieć nie będziemy. Protestować może, każdy nawet Ci pijani, śpiewający tam piosenki o pszczółce Mai. Niestety tak typowe dla takich indywiduów jest przekonanie, że tylko im wolno.
Właśnie dowiedziałem się, że SLD złoży w Sejmie projekt ustawy o mowie nienawiści. Po obejrzeniu tamtego filmu, podejrzewam, że to grupa spod krzyża powinna być adresatem takich inicjatyw a nie pederastia, która o dziwo w naszym kraju ma się całkiem dobrze. I między bajki można włożyć doniesienia o dyskryminacji ...
Ostatnio edytowane przez Greeg : 19.04.2011 o godz. 17:01.
|