Wyświetl pojedynczy post
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2011, 14:05
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Pod jakim wzgledem? W jesiennej mielismy 15 bramek straconych w 15 meczach, czyli bramka na mecz, ale w 2-3 meczach bronil Jovanic, w tej rundzie Pareiko puscil 6 goli w 7 meczach, wiec mysle ze srednia maja podobna, z tym ze w w tamtej rundzie defensywa grala duzo gorzej, wiec bardziej bym Pawelka na plus zaliczyl - i tak tamta runde mial bardzo dobra.
Nie ma sensu kierowanie się suchymi statystykami. Napisałem, że sytuacja się poprawiła bo Pareiko to o wiele lepszy bramkarz od Pawełka. Pamiętaj, że na dobrą sprawę środek obrony cały czas się zgrywa.

Na początku sezonu grali Bunoza i Cleber. Potem szansę zaczął dostawać Chavez, na poważnie po kontuzji Clebera i grał w parze z Bunozą, który wypadł nam nie tak dawno temu. Efekt = Jaliens i Chavez. Wiadomo, że gra formacji obronnej wymaga jeszcze sporo pracy ale naprawdę jak na takie roszady spisuje się bez większych zarzutów.

KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
To ze tracimy tak malo bramek to tylko obrazuje jak fatalna jest liga, my naprawde gramy bardzo slabo w obronie, mimo ze jest co raz lepiej, ale dopoki nie dokupimy 2 bocznych obroncow z prawdziwego zdarzenia, i nie minie pare mscy zanim sie zgraja ze srodkowymi, to naprawde nie mamy co marzyc o swietnej grze w pucharach.
Dlatego napisałem, że na ligę polską jest OK.. Zgadzam się, że obronę trzeba wzmocnić i też o tym wspomniałem powyżej.
Odpowiedz cytując