Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2011, 19:56
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
najlepszy transfer sezonu 2010/2011 w polskiej lidze: Stan Valckx?
To wszystko działa na zasadzie piramidy na szczycie, której stoi Bogusław Cupiał. Szereg dobrych decyzji, zatrudnienie Basałaja, który poukładał ten klub, ściągnął Stana Valckxa który zrobił kawał dobrej roboty przede wszystkim ściągając jednego z najbardziej utalentowanych trenerów w Holandii. Dodajmy do tego transfery z prawdziwego zdarzenia pokazują że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Ruchy transferowe są trafione pod każdym względem, nie dość że poziom sportowy jest odpowiedni to dodatkowo widać, że są to pozytywne charaktery.
Trochę mało mówi się o tym co w ostatnich meczach gra Kew Jaliens bo w kwestii wprowadzania piłki to jest poezja, absolutny top level jak to powiedizał Maaskant. Pod tym względem można go porównywać do najlepszych defensorów świata.
Spójrzcie jeszcze na jedną rzecz, Jaliens od tyłu ustawia całą drużynę, jak się dobrze przyjrzeć to widać że Jaliens co chwile coś pokazuję, instruje Cikosa i innych zawodników. Jeśli chodzi o defensywę ostatnio również jest super i ma się do czego przyczepić. Od samego początku drażniła mnie grupka pokemonów która porównała go nawet do Kowalskeigo bo się gdzieś tam poślizgnął.

Trafionym transferem jest nawet Sivakov bo wstawiają go ma się pewność że będzie biegał 90 minut a w piłkę też grać potrafi.

O Meliksonie rozpisywałem się już przed transferem co nie którzy temperowali mój optymizm jak widać nie słusznie. Nie wiem jakie ten chłopak ma IQ, badania naukowe pokazują że Żydzi z tych którzy mieszkali zagranicą mają IQ ponad przeciętne, to widać po Maorze. Do tego dzięki niemu Tomas Jirsak gra zdecydowanie lepiej. Obaj zawodnicy stwierdzili że lubią grać ze sobą. Uważam, że w dużej mierze dzięki temu że obaj bardzo dużo myślą na boisku i doskonale się rozumieją. Przy obu golach Maora asystował właśnie Tomas.

Docenimy to co gra Jaliens bo jak przyjdzie zagrać z kimś większego kalibru to człowiek który nie będzie walił piłki w trybuny jest na wagę złota.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.04.2011 o godz. 20:19.
Odpowiedz cytując