Wyświetl pojedynczy post
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2011, 15:49
A ja chciałbym się odnieść do zupełnie innej kwestii - mianowicie modelu kibicowania.

Oglądam teraz mecz (derby Polski ) Lecha z Legią i tak mnie zastanawia jedna rzecz - czemu zawsze na meczach Lecha zamiast kibicowania jest takie "buczenie"? Nie mówie tego ze złośliwością, ale naprawdę staram się wsłuchać w to co śpiewają i za cholerę nie mogę. Jedynie PZPN, PZPN jest dobrze słyszalne. Próbowałem przy jakimś cornerze się wsłuchać i udało mi się wyróżnić "gola, gola, gola". Natomiast przez resztę meczu to jest takie buczenie, owszem, melodyjne, rytmiczne, z klaskaniem, zmiany piosenek i tak dalej, ale za cholerę nie da się niczego zrozumieć. Czy jest to kwestia nieskoordynowania i ilości kibiców? Nie sądzę, bo na innych meczach Lecha (gdzie nie ma 36 tys) jest to samo, dla odmiany czy na Legii, czy no chociażby u nas bardzo dobrze słychać co się śpiewa. Są przerwy, jest ".......nięcie", jest zupełnie inny model kibicowania. No cóż, każdy woli co innego, natomiast z perspektywy tv wydaje mi się że taki doping a la Wisła wychodzi mega lepiej niż takie buczenie cały mecz
Odpowiedz cytując