Jeszcze ciekawsze okreslnie inteligencji niz poprzednio:
"RAF' napisał(a):
|
Dla mnie inteligencja to nie tytul przed nazwiskiem, dla mnie inteligencja to umiejetnosc dostosowania sie do sytuacji, do pozycji jaka sie zajmujesz, to umiejetnosc przemilczenia czasami, dla mnie wykladnia inteligencji jest zachowanie osoby w stosunku do drugiej osoby czy tez do wydarzenia
|
Juz nie bede sie odnosil do tej definicji i jej glebi bo nie ma ona sensu. Nie sadzilem ze kiedys dozyje czasow iz maira intelektu beda wyuczone maniery i umiejetnosc dostosowania sie (

) miast wyrazania swojego zdania. Napisze o czyms innym bo wyszedl przy okazji klasyczny sposob dwojmyslenia.
Kaczynski do pilota - przyklad na brak intelektu.
Bronek i jego
umiejetnosc dostosowania sie do sytuacji, do pozycji jaka sie zajmujesz, to umiejetnosc przemilczenia czasami, dla mnie wykladnia inteligencji jest zachowanie osoby w stosunku do drugiej osoby czy tez do wydarzeni:
Pierwsze z brzegu: "jaki prezydent taki zamach", "a to byly kaszaloty", siadanie jako gospodarz przed goscmi (w tym kobieta), "w zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni, obyci z żywiołem" i mnostwo innych. Ze juz o "bulu i nadzieji" nie wspomne. Inteligent pelna geba wedlug podanej powyzej "definicji".
Masz tu jeszcze swojego inteligenta dostosowujacego zachowanie do sytuacji
http://www.youtube.com/watch?v=zqa_jM9vJLc