Cytat:
|
to jej efekty, czyli gajowy głową państwa, wynikają z przypadku.
|
To , że Komorowski jest Prezydentem jest efektem wyborów a nie katastrofy.
Sama katastrofa Prezydentem go nie czyniła.
Pytam się tylko , czy podważasz wynik wyborów i negujesz legitymację Komorowskiego do sprawowania urzędu.
Prosta odpowiedź , tak lub nie .
Cytat:
|
Jezeli dostosowanie polskiego prawa do prawa UE nie wymaga zmiany ustawy, a tylko wydania rozporządzenia czy uchwały sejmu, wówczas Tusk nie ma obowiązku referować całej sprawy na forum sejmu. Przez co nie wiadomo co zmajstruje.Łapiesz? Czy znów będziesz udawał że nie wiesz o co chodzi.
|

Implementacja prawa unijnego uchwałą sejmu wydaną przez Tuska , no to mnie zabiło

Rozporządzenia wydaje się mając PODSTAWĘ USTAWOWĄ a ustawodawcą w Polsce jest SEJM , więc tak czy siak sprawa ,,gości'' na jego forum.
Natomiast uchwały sejmowej nie skomentuje , bo to nawet żal się choć chwile nad taką bzdurą pochylać.
Przecież Ty nie masz za grosz pojęcia jak wygląda system źródeł prawa w Polsce.
Cytat:
|
Dawniej UE mogła sobie wydawać rozporządzenie czy dyrektywę, a kraj członkowski albo to akceptował albo ściemniał, mając ku temu duże możliwości,
|
Kolejna bzdura.
Albo implementowały prawo , albo odpowiadały przed ETSem za brak wdrożenia.
Ściemniać , to Ty możesz takimi banialukami , ale komuś kto nie ma żadnego pojęcia na te tematy.
Może , to kupi.
JAk widać Ty od kogoś kupiłeś , chyba że te teorie sam wymyślasz.
po jajco
Cytat:
|
Regulacje dotyczące akcyzy, a jedna wspólna stawka dla wszystkich to chyba deczko różnica. Nie chcesz jej dostrzec tak jak nie chcesz dostrzec że dopiero TL obliguje jednoznacznie członków UE do ujednolicenia prawa w sferach określonych przez KE i PE. Podejrzewam że to objaw owego zaślepienia, którego konsekwencje wyżej przedstawiłem w odniesieniu ogólnym, dlatego nie chciałem żebyś brał to do siebie, ale skoro nie potrafisz to o czymś to świadczy.
|
Dobra wystarczy tego. Produkować na darmo się nie zamierzam.
Jedna wspólna stawka akcyzowa obowiązuje od dawna .
Poczytaj sobie starą ustawę akcyzową , która dostosowała nasze prawo z unijnym w momencie wejścia . Zobacz jakie ma podstawy prawne , to może Cię oświeci. To była ustawa z 2004 r , jakieś 5 lat przed wejściem TzL który to rzekomo jest sprawcą możliwości podwyższenia stawki akcyzowej
Nie masz żadnej wiedzy w tym temacie . Nie che mi się z Tobą dyskutować ignorancie.
I jeszcze będziesz mi pisał kłamliwie , że przedstawiałeś zarzuty w odniesieniu ogólnym
Cytat:
|
Nie chciał bym sie wypowiadać na temat Twojego poziomu fanatyzmu bo to już zwyczajne zaślepienie
|
Cytat:
|
zamiast go wspierać, wyzywałeś go od kartofli bo to było trendy
|
Cytat:
|
Jak to w stosunku do czego? W stosunku do rzeczywistości. Nie dopuszczasz do siebie obiektywnych faktów jeżeli podważają one z góry przyjętą teorię. Teorię płynącą z TVN i GW wspartą światłą opinią "ałtorytetów". Efektem zaślepienia jest otumanienie, czyli przyjęcie za prawdziwe najkarkołomniejszych bredni.
|
Cytat:
|
Ty reprezentujesz pogląd ze co było to się nie liczy. Gruba krecha i krecimy od początku.
|
Obronisz te śmieszne zarzuty lub przeprosisz , albo jesteś jak dla mnie nikim w dyskusji.