Wyświetl pojedynczy post
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 15:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Echh RAF, całkiem rozsądnie argumentowałeś do tej pory (choć sie z Tobą nie zgadzałem), przyjemnie się rozmawiało, ale teraz zaczynasz używać argumentów w stylu "spieprzaj dziadu!" (żeby nie było, druga strona też się lubuje w wypominaniu podobnych rzeczy, gaf Komorowskiego choćby), to trudno z czymś takim w ogóle dyskutować. Kaczyńskim dużo można zarzucać, ale braku inteligencji na pewno nie.

No i Kaczyński był profesorem nadzwyczajnym, łatwo to sprawdzić, nie wiem skąd wziąłeś informację, że profesorem nazywało się go jedynie grzecznościowo? U nas na uczelni do ludzi z tym stopniem zawsze zwracamy się "Panie Profesorze".
martin_6,

Dziekuje, mnie rowniez z Toba bardzo milo sie dyskutuje. Ja tylko staralem sie zwrocic uwage na pewne rzeczy ktore w mojej ocenie daza do zaklamywania rzeczywistosci. Uwazam ze blednie przyjeto, albo chciano przyjac, zasade iz o zmarlych powinno sie mowic dobrze. Ja uwazam, ze o zmarlych, a zwlaszcza niezyjacych osobach publicznych trzeba mowic PRAWDE. Jezeli kolega powiedzial (nie Ty) ze Kaczynski Komorowskiego bil na glowe, to ja nie negowalem inteligecji Kaczysnkiego,tylko pokazalem sytuacje w ktorych sie nie wykazal. Dla mnie inteligencja to nie tytul przed nazwiskiem, dla mnie inteligencja to umiejetnosc dostosowania sie do sytuacji, do pozycji jaka sie zajmujesz, to umiejetnosc przemilczenia czasami, dla mnie wykladnia inteligencji jest zachowanie osoby w stosunku do drugiej osoby czy tez do wydarzenia. Stad pokazalem te sytuacje. Oczywiscie, mozecie powiedziec ze z drugiej strony tez padaly ostre slowa. I macie racje, ale zauwazcie ze obecnie tylko jest winna PO nie PiS czy Kaczynscy. Nie mowie ze Kaczynski nie byl inteligentny. On byl. Mnie sie wydaje ze prezydentura go przerosla, ze on nie rozumial do konca jej istoty.

Pozdrawiam

W technikum tez zwracalismy sie do nauczycieli "per panie profesorze". Odnosnie tej kwesti i Kaczynskiego: tak slyszalem, nie bylem tego pewien co zaznaczylem w swojej wypowiedzi.

Moim zdaniem (wyborcy PO) Komorowski tez sie nie nadaje na prezydenta - mimo ze go poparlem.
Ostatnio edytowane przez RAF : 15.04.2011 o godz. 15:29.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując