Co do derbów wszechświata (

) to ja liczę na jakiś wysoki remis w stylu 2-2, 3-3. Dlaczego ? A no dlatego że większość naszych rodzimych ekspertów bez zastanowienia obwieściłoby całemu światu że był to wspaniały, porywający, ekscytujący mecz. A w naszej lidze takie wyniki padają tylko i wyłącznie przez radosną twórczość obrońców, a nie mądrą i przemyślaną gre w ataku... Jest też inny powód dla którego taki wynik byłby "fajny". Przy takim wyniku można się spodziewać ze nie zajda żadne zmiany na stołkach trenerskich. Choć np zamiana Skorża do POZnania, a Bakero na Ł3 też by mi sie podobała
Po za tym nie wiem czy ktoś zauważył ale po tej kolejce Nasza sąsiadka zza błoń może uciec z ostatniego miejsca w tabeli, a przy korzystnych wiatrach to może mieć tylko 1 punkt straty do bezpiecznego miejsca ... Choć jak patrzę na ten sezon to może być odwrotnie i może mieć 4 punkty straty do przedostatniej Arki.
Ciężki to sezon dla statystyków
BTW :"Przychodzi trener do prezesa Lecha. Puka do drzwi. - Kto tam? - pyta prezes. - Jose Maria Bakero. A na to prezes: Wyp..., wszyscy trzej!!!"