Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2011, 11:50
Cytat:
O rozporządzeniu słyszałeś, bo ja, mimo że laik słyszałem. Wiec nie udawaj
Brawo doszliśmy do sedna sprawy.
Jako ,,inne akty prawne'' miałeś na myśli rozporządzenie.
Po pierwsze sejm się rozporządzeniami nie zajmuje , a po drugie( co najważniejsze) wymogiem istnienia rozporządzenia jest podstawa ustawowa.
Rozumiesz już dlaczego w tym przepisie nie ma wzmianki o rozporządzeniach ?

Cytat:
Skoro poprzednie traktaty dawały możliwość tworzenia jednolitego prawa
Ehh oczywiście , że dawały .
Ale co ? Mam Ci wkleić odpowiedni przepis z poprzednich traktatów ? Rozporządzenie bądź dyrektywę datowaną wcześniej niż 1 grudnia 2009 ?
Przecież to jest oczywista , oczywistość.

Cytat:
to po co TL?
Na pewno odpowiedź nie sprowadza się do jednego zdania i na pewno nie po to by dokonać tego co już było dokonane(uzależnienia prawa krajowego od unijnego) .
Natomiast , to w jakim celu przyjęto TzL nie ma to żadnego znaczenia dla naszej dyskusji i nie chce mi się o tym pisać.
Stwierdziłeś , że TzL umożliwił wprowadzenie(podwyższenie) jednolitej akcyzy na terenie Unii. Nie poparłeś tego oczywiście żadnymi dowodami prawnymi , tylko zdałeś mi pytanie po co wprowadzono TzL.
Nie wiedząc o tym iż przepisy dotyczące stawek akcyzowych istnieją w Unii(Wspólnocie) od kilkudziesięciu lat.
Ba! Nie wiedząc o tym , że od kilkudziesięciu lat Unia(Wspólnota) miała możliwość tworzenia prawa które państwa członkowskie miały obowiązek przyjąć do własnego porządku prawnego.
Jeżeli już się zabierasz za te tematy ,to to są akurat elementarne braki wiedzy.

Cytat:
Nie bierz tego co pisałem o "zaślepieniu" do siebie
Miszcz świata!
Najpierw używasz wyssanych z palca nieskonkretyzowanych zarzutów bezpośrednio w stosunku do mojej osoby , a jak Cię proszę o konkretyzację , to piszesz mi żebym nie brał tego do siebie
Dobrze Ty się czujesz?

Cytat:
Gajowy jest przypadkowy jeżeli wierzyć że katastrofa to był przypadek i to że coś mu wolno nie znaczy ze to może.
Znaczy się odmawiasz Bronisławowi Komorowskiemu legitymacji do sprawowania urzędu Prezydenta RP ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.04.2011 o godz. 15:01.