Cytat:
1) Wspólnoty realizują swe cele traktatowe wydając następujące akty prawne:
a. rozporządzenia,
b. dyrektywy,
c. decyzje,
d. zalecenia,
e. opinie.
|
Po pierwsze Wspólnoty zostaw w spokoju. Od 1 grudnia 2009 r są na emeryturze.
Po drugie nie zadałem pytania o katalog aktów prawnych WE , tylko zadałem pytanie jakie to są te wspomniane przez Ciebie
inne akty prawne
Żeby było łatwiej zacytuje jeszcze raz Twoja wypowiedź.
,,A jest "be" bo obowiązek przedstawiania sejmowi propozycji UE rząd ma tylko w przypadku ustawy. W przypadku
innych aktów prawnych takiego obowiązku nie ma. Sam sobie wykombinuj jakie mogą być tego konsekwencje.''
Więc pytam jeszcze raz , jakie to są te inne akty prawne niż ustawa ?
Wolałbym żebyś sam do tego doszedł . Wtedy będziesz znał zarówno znaczenie tego przepisu z ustawy kompetencyjnej jak i poznasz odpowiedź na pytanie 0.
Zresztą ja byłem święcie przekonany , że wiesz o czym piszesz , a widzę tutaj że zarzut był rzucony mimo kompletnego braku podstawy merytorycznej.
Cytat:
|
3)Nie tylko ustawami jak jest w Ustawie Kompetencyjnej.
|
3) A czy nietylkoustawa ma jakąś fachową nazwę ?
Cytat:
|
Każdy kto uważa że TL jest zły, powinien być wdzięczny Lechowi Kaczyńskiemu, że nie jest jeszcze gorszy
|
O! To jest jakiś argument , którym możesz się posługiwać w stosunku do osób zarzucających Lechowi Kaczyńskiemu , że źle zrobił przykładając ,,rękę'' do wejścia traktatu w życie.
Co prawda nie wiem czy ich to przekona , ale przynajmniej ma to jakieś sensowne podłoże.
Cytat:
|
Oczywiście można go też o wszystko obwiniać, to takie nobilitujące.
|
ziewanko
Cytat:
|
Gdyby poprzednie traktaty dawały możliwość tworzenia wspólnego obowiązującego dla wszystkich prawa to TL nie byłby potrzebny
|
Cytat:
|
Jeżeli tak nie jest to udowodnij.
|
Pozwolę sobie udowodnić za pomocą pytania.
Znaczy się twierdzisz ,że przed 1 grudnia 2009 r nie było możliwości tworzenia wspólnego obowiązującego dla wszystkich prawa

?
Przyznam szczerze , że dosyć śmiała teza
Gdy ją potwierdzisz , to (co prawda z lekką niechęcią - bo nie przepadam za udowadnianiem tego , że ,,ziemia jest okrągła'') mogę wskazać na konkrety , ale najpierw na spokojnie przeanalizuj pytanie które zadałem i zastanów się czy chcesz w to brnąć

.
bądźmy precyzyjni. Insynuowałeś przeszłość
Cytat:
|
ale Ty reprezentujesz pogląd ze co było to się nie liczy. Gruba krecha i krecimy od początku.
|
Wiesz o mnie więcej niż ja sam. Może jakieś konkretne przykłady ? Bo nie wiem na podstawie których moich wypowiedzi wywodzisz iż reprezentuje taki pogląd ?
Cytat:
|
Nie dopuszczasz do siebie obiektywnych faktów jeżeli podważają one z góry przyjętą teorię
|
konkrety , a nie jakieś ogólne banały
Cytat:
|
Teorię płynącą z TVN i GW wspartą światłą opinią "ałtorytetów"
|
zieeewanko , zlewanko & politowanko .
Cytat:
|
czyli przyjęcie za prawdziwe najkarkołomniejszych bredni.
|
Konkrety , konkrety . Chce się trochę pośmiać.
Np jaka ostatnio NAJKARKOŁOMNIEJSZĄ BREDNIĘ przyjąłem za prawdziwą

?
Cytat:
|
A co to jego że chce sprzedać?
|
Jakby nie było , to by tego nie mógł zrobić nie łamiąc prawa.
To chyba logiczne.
Cytat:
|
On jest tylko reprezentantem mającym robić to czego chcą Polacy
|
Z pewnością ten frazes przyświecał Ci w definiowaniu prezydentury Lecha Kaczyńskiego
Cytat:
|
A Polacy nie chcą wszystkiego sprzedawać
|
Może nie , może tak.
Ciężko natomiast 1/6 rezydencji uważać za wszystko , nawet jeżeli zbiór wszystko ograniczymy do rezydencji.