Mareq napisał(a):

A gdzie ja napisałem coś co by sugerowało , że sukces odnosi się do czegoś innego ? Te słowa odnosiły się ogólnie do negocjacji w wykonaniu Polski w tym min. do przedłużenia starego systemu głosowania w RUE.
Zresztą to jest wątek poboczny , więc nie wiem po cholerę go rozwijasz.
Załamujesz.
0) jakie mogą być tego konsekwencje ?
1) jakie są te inne akty prawne?
2) jaki jest podstawowy warunek funkcjonowania tego innego aktu prawnego ?
3) jakimi aktami prawnymi może zajmować się sejm ?
Przecież napisałem , ale ok wytłuszcze ci to boldem.
Lech Kaczyński ponosił zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.Jeżeli odbierasz komuś takie prawo , to jest to karkołomne walenie głową w mur.
Wskaż mi taką podstawę prawną w TzL i udowodnij , że nie było jej w poprzednich traktatach.
Mareq napisał(a): 
W czym problem ?
Nie odniosłeś się kol. droździe do pytań które napisałem stronę wcześniej , więc rozumiem , że wywieszasz białą flagę ?
|
A co to jego że chce sprzedać? On jest tylko reprezentantem mającym robić to czego chcą Polacy. A Polacy nie chcą wszystkiego sprzedawać. Oczywiście nie wszyscy, sa i tacy którzy by wszystko sprzedali a później podnieśli podatki bo brakuje kasy na wynajem.
Jesteś miszczem świata  Gdzieżbym śmiał się zarzec , o proroku. Twoja niemal pewność musi być rzeczywistością , droździe niosący prawdę.
aha i ponawiam pytanie
Zaślepienie w stosunku do ?
===========================
Pytanie czy wykorzystuje się szanse na ten silniejszy głos ?
Bo Polska sama wystawia projekt solidarności energetycznej na ośmieszenie podpisując umowę gazową w takim kształcie.
Zresztą KE dała wtedy jasny sygnał jak to odbiera włączając się w negocjacje.
Wydaje mi się , że głos mógłby być silniejszy , gdyby taka była wola naszego rządu.
|
0) Takie że każdy kretynizm wymyślony przez UE z automatu bez sejmowej kontroli rząd będzie mógł zatwierdzić.
1) Wspólnoty realizują swe cele traktatowe wydając następujące akty prawne:
a. rozporządzenia,
b. dyrektywy,
c. decyzje,
d. zalecenia,
e. opinie.
2)Ty mi powiedz.
3)Nie tylko ustawami jak jest w Ustawie Kompetencyjnej.
Każdy kto uważa że TL jest zły, powinien być wdzięczny Lechowi Kaczyńskiemu, że nie jest jeszcze gorszy. Bo nikt inny by tyle dla Polski nie wywalczył. Oczywiście można go też o wszystko obwiniać, to takie nobilitujące.
Gdyby poprzednie traktaty dawały możliwość tworzenia wspólnego obowiązującego dla wszystkich prawa to TL nie byłby potrzebny. Jeżeli tak nie jest to udowodnij.
Nie proroku bo mówiłem o przeszłości, ale Ty reprezentujesz pogląd ze co było to się nie liczy. Gruba krecha i krecimy od początku.
Jak to w stosunku do czego? W stosunku do rzeczywistości. Nie dopuszczasz do siebie obiektywnych faktów jeżeli podważają one z góry przyjętą teorię. Teorię płynącą z TVN i GW wspartą światłą opinią "ałtorytetów". Efektem zaślepienia jest otumanienie, czyli przyjęcie za prawdziwe najkarkołomniejszych bredni.
Mareq napisał(a):

W czym problem ?
Nie odniosłeś się kol. droździe do pytań które napisałem stronę wcześniej , więc rozumiem , że wywieszasz białą flagę ?
|
A co to jego że chce sprzedać? On jest tylko reprezentantem mającym robić to czego chcą Polacy. A Polacy nie chcą wszystkiego sprzedawać. Oczywiście nie wszyscy, sa i tacy którzy by wszystko sprzedali a później podnieśli podatki bo brakuje kasy na wynajem.