Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2011, 10:07
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Orzeu zdaje sobie sprawę że dyskusja z AS82 w wielu aspektach powoduje że w tym temacie robi się burdel. Moim celem nie jednak osmieszyć go czy wyszydzić tylko pokazać mu coś czego w swoim środowisku dostrzec sam nie potrafi. Można go zignorować ale problem jest w tym że ci CYWILIZOWANI , oświeceni fanatycy platformy to osoby które nie maja poza nagłówkami gazet głównie GW czy Wprost i wrzutami TVN żadnej możliwości poznania opini drugiej strony. Nie moge za cholerę zroumieć jak ktoś może sobie wyrobić opinie na jis temat nie słuchajac obu stron.
Mam takiego kumpla - był kiedyś w KLD , teraz za Tuska dałby sobie prawę rękę obciąć i prowadzę z nim rozmowę , po czym schodzimy na temat Smoleńska i on do mnie " K....a znów Smoleńsk, jest polska , niezależna, prokuratura niech to wyjaśni"- odpowadam " ale jak ma wyjasnić jak nie ma głównych dowodów- samolotu, skrzynek, brak dostepu do oblotu lotniska, brak zapisow video z wieży ....sorry baraku kontroli loów" . a on " skąd wiem że nie mają..." . Zniszczył mi system tym pytaniem. Dodam że gośc jest z wyksztalcenia politologiem. I taka jest wiedza Platformersów. Mówie o tych zwykłych zwolennikach, bo ich elyta doskonale sobie zdaje z wszystkiego sprawę a jednak świadomie manipuluje ludzmi
Zdaje sobie sprawe z tego ajka jest wiedza tego typu lemingow. Ostatnio sie dowiedzialem ze Kazana byl z kancelarii prezydenta a po sprawdzeniu w internecie ze jednak byl z MSZ uslyszalem ze "i tak to kancelaria prezydenta byla odpowiedzialna za organizacje wizyty". Detal ze MSZ stoi za wszystkimi wizytami. I tak jest na kazdym kroku o co by nie zahaczyc. Naciski, presja na pilota, po co tam lecial, wizyta prywatna, lot cywilny itd. Niektorzy ludzie reaguja na linki i moze cos im zaswita. Niektorzy jak AS82 nie reaguja na fakty i z takimi nie pogadasz.
Dzisiaj w Trojce Pawel Kowal zwrocil uwage na ciekawa sprawe. Polska strona nie zwrocila sie do rosyjskiej o uzgodniene tablicy w Smloensku, ale strona rosyjska ze swoja tablica... tez tego nie zrobila. To bardzo dobitnie pokazuje jaki byl prawdziwy powod, a pretekst do niego wymyslony jest zwczyajnie nieudolny i prosty do obalenia.
WISŁA PANY !!