FooFighter napisał(a):

Panie Drogi, ja za takich to uważam w Wiśle 3 piłkarzy:
1.Małeckiego
2. Małeckiego
3. i Małeckiego
co do reszty to poki co tylko słyszeliśmy, że są dobrzy bo na razie tego specjalnie nie widać. Pokładam nadzieję w Meliksonie, może jeszcze w Wilku, Kirm niby reprezentant i uczestnik mundialu ale tego za bardzo po prostu po nim nie widać. Nie uwzględniam Sobolewskiego. Tto gracz na europejską miarę, owszem ale i 34 lata na karku.
Ja bym się nie podniecał tym, że wygrywamy polską ekstraklasę buraczaną, bo to tylko niepotrzebne nadzieje pozniej sie rodza w lecie i niepotrzebne nerwy i zal po odpadniecu.
I dyskutujmy nie o "wyjsciu z grupy LM" jak piszesz, tylko o wejsciu i to chociażby do LE.
|
No widzisz, wydaje mi się, że Jaliens (400 meczów w lidze holenderskiej), Pareiko (wiele meczów w lidze rosyjskiej, bardzo solidny u nas, podstawowy bramkarz swojej reprezentacji), Kirm (podstawowy piłkarz w repr. Słowenii), Genkov (mnóstwo bramek w Bułgarii) to są mimo wszystko piłkarze na eliminacje do pucharów. Jeśli uważasz, że miejsce w reprezentacji Estonii czy Słowenii nie robią na Tobie wrażenia, to chciałbym Ci przypomnieć, że w eliminacjach do LM będziemy grali właśnie m.in. z klubami z Słowenii, Czech, Bułgarii itp. Do tego dochodzi Melikson, którego po tych 7 (?) meczach, które u nas zagrał śmiało można uznać za naprawdę dobrego piłkarza. Sobola specjalnie nie wymieniłem, lata mimo wszystko robią swoje.
Ale trochę odchodzimy od tematu.