Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2011, 12:28
Cytat:
I to jest sukces o którym mówił w 2007 Kaczyński
A gdzie ja napisałem coś co by sugerowało , że sukces odnosi się do czegoś innego ? Te słowa odnosiły się ogólnie do negocjacji w wykonaniu Polski w tym min. do przedłużenia starego systemu głosowania w RUE.
Zresztą to jest wątek poboczny , więc nie wiem po cholerę go rozwijasz.

Cytat:
A jest "be" bo obowiązek przedstawiania sejmowi propozycji UE rząd ma tylko w przypadku ustawy. W przypadku innych aktów prawnych takiego obowiązku nie ma. Sam sobie wykombinuj jakie mogą być tego konsekwencje.
Załamujesz.
0) jakie mogą być tego konsekwencje ?
1) jakie są te inne akty prawne?
2) jaki jest podstawowy warunek funkcjonowania tego innego aktu prawnego ?
3) jakimi aktami prawnymi może zajmować się sejm ?

Cytat:
Może wymienisz te karkołomne kwestie których nie da sie obronić? Bo rozpisałeś się jak w szkole a treści merytorycznej jest skromniutko. Tylko konkretnie i króciutko.
Przecież napisałem , ale ok wytłuszcze ci to boldem.
Lech Kaczyński ponosił zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.Jeżeli odbierasz komuś takie prawo , to jest to karkołomne walenie głową w mur.

Cytat:
TL spowodował ze jest taka możliwość prawna,
Wskaż mi taką podstawę prawną w TzL i udowodnij , że nie było jej w poprzednich traktatach.

Cytat:
wyzywałeś go od kartofli bo to było trendy.I nie zarzekaj sie ze tak nie było bo po tym co teraz piszesz jestem tego niemal pewny
Jesteś miszczem świata Gdzieżbym śmiał się zarzec , o proroku. Twoja niemal pewność musi być rzeczywistością , droździe niosący prawdę.

aha i ponawiam pytanie

Cytat:
Cytat:
Nie chciał bym sie wypowiadać na temat Twojego poziomu fanatyzmu bo to już zwyczajne zaślepienie.
Zaślepienie w stosunku do ?

===========================

Cytat:
Padł właśnie jeden z koronnych argumentów za przystąpieniem Polski do WE a od 2009 UE - Polski głos będzie silniejszy w relacjach z Rosją, również tych związanych z energetyką.
Pytanie czy wykorzystuje się szanse na ten silniejszy głos ?
Bo Polska sama wystawia projekt solidarności energetycznej na ośmieszenie podpisując umowę gazową w takim kształcie.
Zresztą KE dała wtedy jasny sygnał jak to odbiera włączając się w negocjacje.
Wydaje mi się , że głos mógłby być silniejszy , gdyby taka była wola naszego rządu.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.04.2011 o godz. 13:08.