Cytat:
|
I to jest sukces o którym mówił w 2007 Kaczyński
|
A gdzie ja napisałem coś co by sugerowało , że sukces odnosi się do czegoś innego ? Te słowa odnosiły się ogólnie do negocjacji w wykonaniu Polski w tym min. do przedłużenia starego systemu głosowania w RUE.
Zresztą to jest wątek poboczny , więc nie wiem po cholerę go rozwijasz.
Cytat:
|
A jest "be" bo obowiązek przedstawiania sejmowi propozycji UE rząd ma tylko w przypadku ustawy. W przypadku innych aktów prawnych takiego obowiązku nie ma. Sam sobie wykombinuj jakie mogą być tego konsekwencje.
|
Załamujesz.
0) jakie mogą być tego konsekwencje ?
1) jakie są te inne akty prawne?
2) jaki jest podstawowy warunek funkcjonowania tego innego aktu prawnego ?
3) jakimi aktami prawnymi może zajmować się sejm ?
Cytat:
|
Może wymienisz te karkołomne kwestie których nie da sie obronić? Bo rozpisałeś się jak w szkole a treści merytorycznej jest skromniutko. Tylko konkretnie i króciutko.
|
Przecież napisałem , ale ok wytłuszcze ci to boldem.
Lech Kaczyński ponosił zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.Jeżeli odbierasz komuś takie prawo , to jest to karkołomne walenie głową w mur.
Cytat:
|
TL spowodował ze jest taka możliwość prawna,
|
Wskaż mi taką podstawę prawną w TzL i udowodnij , że nie było jej w poprzednich traktatach.
Cytat:
|
wyzywałeś go od kartofli bo to było trendy.I nie zarzekaj sie ze tak nie było bo po tym co teraz piszesz jestem tego niemal pewny
|
Jesteś miszczem świata

Gdzieżbym śmiał się zarzec , o proroku. Twoja niemal pewność musi być rzeczywistością , droździe niosący prawdę.
aha i ponawiam pytanie
Cytat:
Cytat:
Nie chciał bym sie wypowiadać na temat Twojego poziomu fanatyzmu bo to już zwyczajne zaślepienie.
|
Zaślepienie w stosunku do

?
===========================
Cytat:
|
Padł właśnie jeden z koronnych argumentów za przystąpieniem Polski do WE a od 2009 UE - Polski głos będzie silniejszy w relacjach z Rosją, również tych związanych z energetyką.
|
Pytanie czy wykorzystuje się szanse na ten silniejszy głos ?
Bo Polska sama wystawia projekt solidarności energetycznej na ośmieszenie podpisując umowę gazową w takim kształcie.
Zresztą KE dała wtedy jasny sygnał jak to odbiera włączając się w negocjacje.
Wydaje mi się , że głos mógłby być silniejszy , gdyby taka była wola naszego rządu.