Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 14:44
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Pisałem już o tym kilka komentarzy. Poszukaj.

Dodaj do tego, że robią to media z obu stron. Z lewej GW, "Polityka", "Fakty i Mity", "Nie" i kilka innych. Z prawej "Gazeta Polska", "Nasz Dziennik", "Nczas" i kilka innych. O telewizjach nie ma co dyskutować, bo wszystkie włącznie z TVP wyznają jeszcze poglądy z poprzedniego systemu. I na nic się zdało, że Wildstein obsadził telewizję pisowskimi dziennikarzami jeśli doły zostały te same co w 1989 i 1990 roku.
Chyba żartujesz jeśli porównujesz 1:1 GW,Politykę,Nie czy Wprost - komercyjne gazety , sponsorowane przez zwolenników rządów komunistyczno-okragłostołowych , z gazetami 100% polskimi powstałymi dla równowagi społecznej, odwołujacymi sie do polskiej tradycji i ją propagującymi. Zauważ kto powstał pierwszy , kto pierwszy atakował. Z tym akurat nie jest tak jak że nie da się tego stwierdzić. Sprawdz daty powstania gazet.
Którymi Pisowskimi dziennikarzami obsadził Wildstain TVP? Pośpieszalski,Ziemkiewicz czy Stankiewicz- byli wcześniej. Wyrzucil za to Lisa czy Żakowskiego? Dla każdego w publicznej TV powinno być miejsce a nie tylko dla zwolennikow syna Ozjasza Szechtera

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie są bardzo otumanieni co było mi dane zobaczyć wczoraj na obchodach rocznicy katastrofy Smoleńskiej, jak i przedwczoraj podczas rozmów z towarzystwem pisowsko-lprowskim. To samo mogę powiedzieć o osobach, z którymi spotykam się na co dzień, a prezentują zupełnie przeciwną opcję polityczną. Wydaje mi się, że od wejścia do UE, gdzie wyznacznikiem ekstremalnych odchyłów była lewicowa Samoobrona, która ramię w ramię z rydzykowym LPR były za tym aby Polska nie weszła do UE, te odchyły nie tyle się powiększyły co poszły w bok.
Spodziewasz się że jesli ktoś za inne poglady jest mieszany z błotem 20 lat - niektórych rodziny 70 - to w krótkiej chwili możliwości wypowiedzenia się o swoich problemach i przemyśleniach - będzie używal salonowego języka? Że wyszydzany i wysmiewany w TV- będzie próbował stosowac socjotechnczne sztuczki (chowal w sercu swoje urazy i pokazywał uśmiechnieta twarz ) żeby pokazać że jest na wyższym poziomie mentalnym niż plujący na nich adwesarze. Zważ na sytuację obu stron, ich możliwości - a nie porównuj sytuację do walki bokserskiej do której obie strony przygotowywały się podobna ilośc czasu i obie teraz walą poniżej pasa. Łatwo jest teraz mówić ze obie strony sa w równym stopniu winne, ale nie jest łatwo porównać obie sytuacje , możliwości, powody dla których mówią to co mówią. A że nie jest łatwo to się generalizuje tak jak to robisz i wrzuca do jednego kosza.
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 11.04.2011 o godz. 14:47.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej