Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 14:28
Cytat:
Trochę wezmę Drozda w obronę bo nikt nie jest bezgranicznie ufny PIS-owi, wielokrotnie to mówiliśmy. Popełniaja gafy oraz błędy. Ważne jest jednak sedno sprawy czyli myślenie o Posce jako kraju w którym to my powinniśmy być gospodarzami.
Być może nie czytam obecnie tego tematu od deski do deski , ale praktycznie za każdym razem gdy wchodzę , to Drozd jakoś nie okazuje tego że potrafi zachować zdrowy rozsądek w kwestii oceny niektórych działań PiSu tudzież środowisk pokrewnych.
Rozumiem , że liczy się osiągnięcie pewnego celu i wy uważacie , że PiS wyznając pewne wartości jest w stanie ten cel osiągnąć. Nie wymagam żeby wierny wyborca PiSu atakował tą partię za każdą gafę czy wpadkę z zajadłością gazety wyborczej.
Natomiast są takie pewne kwestie , których obrona w tak karkołomny sposób przypominający walenie głową w mur , musi wzbudzać politowanie u postronnego obserwatora.
Lech Kaczyński brał udział w szczycie lizbońskim w 2007 r gdzie miały miejsce finalne negocjacje nad treścią traktatu i uznał je za sukces strony polskiej. Nie miał wtedy żadnych zastrzeżeń co do podpisania teksu traktatu , co prawnie oznaczało akceptację jego treści.
Następnie już na gruncie prawa polskiego w procesie wdrażania tego traktat w jego ramy podpisał akt ratyfikacyjny.
Ponosił on zarówno prawną jak i polityczną współodpowiedzialność za wprowadzenie tego Traktatu w ramy polskiego porządku prawnego . Dlatego każdy kto uważa iż ten traktat jest zły , ma jak najbardziej słuszne prawo obwiniać również Lecha Kaczyńskiego za ten stan rzeczy.
Już widzę oczami wyobraźni sytuację , gdy któryś z ministrów rządu Tuska podpisuje akt prawny , którego skutki są opłakane , będąc pod presją polityczną premiera i jak każdy ze zwolenników opozycji broni tego ministra , bo to zły premier na niego naciskał
Kto ma moc złożenia podpisu jest odpowiedzialny za to co podpisał.

Cytat:
Pamiętasz o ustawie kompetencyjnej którą obiecał Tusk? W zamian za poparcie PiS dla TL
A jaki wpływ miała ustawa kompetencyjna(która jak już wspomniałeś została przyjęta - no ale oczywiście be) na zawartość merytoryczną traktatu ?
Cytat:
Jarosław Kaczyński jest zwolennikiem ratyfikacji Traktatu Lizbońskiego, ale tylko po jednomyślnej akceptacji wszystkich członków UE. W obecnej wersji nie niesie on niebezpieczeństw dla Polski - przekonywał prezes PiS środowisko Radia Maryja.

Za PAP z 2009 r.

Cytat:
Cały czas piszę obiektywnie i to że tobie sie wydaje inaczej tego faktu nie zmieni.
no

Cytat:
Skoro byłeś za ratyfikacją to jesteś winny tego co sie już zaczyna dziać i co będzie się działo niedługo. UE ma zamiar podnieść akcyzę na diesla. Przez co będzie on o kilkadziesiąt groszy droższy niż benzyna. Dzięki serdeczne.
Rozstrzelaj mnie. Bo tego abyś przedstawił związek między TzL a planami podwyższenia akcyzy nie wymagam. Znaczy się nie wierzę byś był w stanie taki związek wyłożyć.
Abstrahując już od tego , że ja jestem winny bo byłem za mając gówno do powiedzenia w całej procedurze prawnej prowadzącej do wejścia tej umowy w życie , ale osoby które nacisnęły w sejmie i senacie przycisk ZA podczas głosowania nad wyrażeniem zgody na ratyfikację winne nie są.Winna również nie jest osoba , która przewodniczyła polskiej delegacji w Lizbonie i uznała te negocjacje za sukces , a następnie podpisała akt ratyfikujący Traktat . Winny jestem JA . Zajebista logika

Cytat:
Nie chciał bym sie wypowiadać na temat Twojego poziomu fanatyzmu bo to już zwyczajne zaślepienie.
Zaślepienie w stosunku do ?
Ostatnio edytowane przez Mareq : 11.04.2011 o godz. 14:40.