Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2011, 11:59
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W sumie macie jeszcze gdzie te punkty tracić. Na papierze wychodzi mi, że możecie stracić pi razy oko od 10 do 13 punktów, czyli zdobędziecie od 14 do 17 punktów co i tak powinno zagwarantować Wiśle mistrzostwo.

Bełchatów, Górnik i Zagłębie to w miarę pewne 9 punktów, choć i tutaj możecie coś stracić.
W meczach przyjaźni ze Śląskiem i Lechią spokojnie może być remis, bądź wygrana gospodarzy, także możecie tam stracić od 4 do 6 punktów.
W meczach z Legią i Amicą remisy biorę w ciemno, więc strata 4 punktów jak najbardziej możliwa.
Pasy u siebie to będzie nie lada wyzwanie. Może być każdy wynik w tym meczu więc strata 2-3 punktów możliwa.
Z disco w ostatniej kolejce nie powinno być żadnego problemu, bo będą grali już o pietruszkę.
Popieram - z mojej wypowiedzi że wystarczy nam 14-15 punktów w 9 meczach wyglądało to jak spacerek - a prawda jest taka - że teraz mamy dobrą passę i golimy frejerów, ale o kolejne 14 punktów wcale nie będzie tak łatwo. Maskant musi ich naprawdę trzymać 'za mordy" bo liga jest tak równą że każdy mecz na rozluźnieniu skończy się wpier%6olem.
wystarczy pięć zwycięstw albo np. 4 zwycięstwa 2 remisy, ale same mecze się nie wygrają, a kalendarz nie jest wcale bardzo łatwy.
Myśle że po meczach z Legią i Lechem będziemy mieli już jasną sytuacje. Jeśli pójdzie mam dobrze to sprawa będzie pozamiatana, jeżeli źle to zostaniemy wchłonięci przez peleton.
Za tydzień Lech - Legia - ostatnia szansa dla Lecha na pierwszą trójkę, ostatnia szansa Skorży na obronienie stołka. Więc wydaje mi się że Legia ostatecznie odpadnie z walki o mistrzostwo. Ciekawe co z Jagą, ale myśle że będzie punktowała jak cała reszta ligi czyli w kratkę.
Odpowiedz cytując