Wyświetl pojedynczy post
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2011, 21:38
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Mnie cieszy Genkov, mam nadzieję, ze odblokował się na dobre. Melikson także potwierdził, że nie jest graczem-wydmuszką, który dobrze zaczyna sezon, a potem ginie w oczach.
Masz nick kolego, który wywołuje we mnie agresję. W trakcie meczu myślałem, że sędzia drukuje pod gospodarzy, miałem ochotę spuścić łomot dwóm arogantom o prostej klubowej przeszłości: Vuković i Korzym. Dwa prymitywy, które mało nie połamały naszych futbolistów, którzy strzelili decydujące bramki.. Po meczu jestem już bardziej wyciszony, uważam, że choć obie drużyny miały swoje szanse, Wisła jako klasowa drużyna powinna wygrać mecz mając karnego, 200% Genkov'a i tracąc bramkę w 93 minucie po samobóju. Powiało Jopem z Pasami, a przede wszystkim tym wielkim niefartem znanym z poprzedniego sezonu i Europejskich Pucharów... Brak szczęścia to w istocie rzeczy brak umiejętności.

Korona była brutalna. Braki pomniejszała rysowaniem naszych. Nasi grając podobnie nadziewali się moim zdaniem na nieobiektywne decyzje sędziego.

Zmiany zrobiłbym podobne jak Maaskant jeśli chodzi o wchodzących, nie zdjąłbym jednak Genkowa i Meliksona. W moim przekonaniu za Kirma wszedłby Siwakow, a Łobodziński zmieniłby Jirsaka. Ewentualnie za Genkova wszedłby Rios. Co by to zmieniło? Genkow i Melikson to były dwa nasze motory napędowe. W przypadku zagrania długiej piłki "Gienek" jako jedyny mógł o nią skutecznie siłowo powalczyć, ponadt o Jego zejściu zostaliśmy bez napastnika, natomiast Maor Melikson był jedynym, który w momentach chaosu mógł przetrzymać grę i ją zwolnić. Faul w 93 minucie był skrajną głupotą i trzeba to wiedzieć tym bardziej, że Korona zbyt często strzela gole ze stałych fragmentów gry, a Wisła je traci.

Podsumowując dobry mecz, pomimo wyrównanego meczu uważam, że Wisła niezasłużenie zremisowała. Uważam, że komisja ligi (moje niedoczekanie) powinna przeanalizować zachowanie Vukovica, Korzyma i gościa który chciał złamać nogę Cwetanowi - niejaki lech?.

Plusy: Cwetan Genow naprawdę dobra gra Wisły, świadomość, że jeszcze nie są Mistrzami i trzeba dalej zasuwać. Trzeba po pierwsze wygrać z Bełchatowem w najbliższym meczu, ale mam wielką świadomość, że mecz będzie podobny do ostatniego pomimo, że jest u nas. Trzeba zachować dystans dzięki meczom u siebie licząc, że punkty się podzielą, a także nadal będą się dzielić...
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 10.04.2011 o godz. 21:41.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując