Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2011, 10:35
arti napisał(a):Wyświetl post
Żeby było jasne - ja pisałem tylko o Cikosu i w pewnym kontekście (poziom gry+sytuacja kontraktowa+koszty do poniesienia) - moim subiektywnym zdaniem Paljic jako tako sobie radzi na swojej pozycji, w przeciwieństwie do Cikosa którego gra polega głównie na chaosie i rozpaczliwej szarpaninie. Chłopaka na prawą obronę, który ma tylko zdrowie do gonienia to można znaleźć gdziekolwiek i za grosze.
Co innego pewnie cena za napastnika, który strzela.
Jak najbardziej. Raczej nie powinno byc ogromnych problemow ze znalezieniem pilkarza lepszego od Cikosa, ktory jest jednym wielkim chaosem z cala masa wad, ze wymienie tylko nieumiejetnosc wyprowadzania pilki z wlasnej polowy jako jedna z najwiekszych.

Pewnie nawet na samej tylko Slowacji znajdzie sie kilku lepszych od niego. W koncu Duszan Radolski mowil, ze wg niego w hierarchi prawych obroncow ligi slowackiej, Cikos plasuje sie na piatym miejscu, wiec co najmniej czterech lepszych moze tam ciagle biegac. Ale ja podejrzewam, ze Radolski nie chcial rodakowi robic zlej prasy i podciagnal go nieco w tej hierarchi, co tym bardziej ulatwialoby znalezienie kogos lepszego.
Odpowiedz cytując