Wyświetl pojedynczy post
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2011, 21:29
USTAWA z dnia 4 marca 2010 r. o narodowym spisie powszechnym ludności i mieszkań w 2011 r. Art. 2. pkt. 6) "narodowości — przynależności narodowej lub etnicznej— rozumie się przez to deklaratywną, opartą na subiektywnym odczuciu, indywidualną cechę każdego człowieka, wyrażającą jego związek emocjonalny, kulturowy lub związany z pochodzeniem rodziców, określonym narodem lub wspólnotą etniczną".

Art. 23. Kto:
2) wbrew obowiązkowi określonemu w art. 9 ust. 1 odmawia udzielenia ścisłych, wyczerpujących i zgodnych z prawdą odpowiedzi na pytania dotyczące danych określonych w ustawie i załączniku do rozporządzenia nr 763/2008
— podlega karze grzywny.
Art. 24. Orzekanie w sprawach o czyny, o których mowa w art. 23, następuje w trybie przepisów ustawy
z dnia 24 sierpnia 2001 r. — Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia (Dz. U. z 2008 r. Nr 133,
poz. 848, z późn. zm.5)).

Subiektywnie określam swoją narodowość, która wyraża mój związek emocjonalny. Wiele dowodów naukowych wskazuję pochodzenie życia na ziemi z kosmosu, czuję emocjonalny związek z Księżycem. Mam nadzieję, że Cię przekonałem...
Porter
Odpowiedz cytując