Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2011, 14:12
Titto napisał(a):Wyświetl post
Przydałaby się trójka bocznych pomocników. Dwóch do pierwszego składu i jeden rezerwowy. Myślę, że warto by było ściągnąć Baszczyńskiego, który może występować na bokach i środku obrony.
Środkowy pomocnik? Mi by pasował Kaźmierczak lub Traore...
Nie piszę o tym, co by się przydało, tylko o możliwych scenariuszach. Mamy obecnie w kadrze 25 zawodników, którzy są obciążeniem dla budżetu klubu. Poza pierwszą 11, która wybiegła w ostatnim meczu, można brać pod uwagę jeszcze na poważnie tylko Sivakowa (najprawdopodobniej odejdzie, bo na razie nie przekonuje), Bunozę (nie mamy wyjścia, ma kontrakt jeszcze na 4 lata), Wilka i ewentualnie 1 bramkarza. To znaczy, że w idealnym świecie pozostałych 11 poszłoby na odstrzał i zostało zastąpionych przez 7-8 nowych ciekawszych zawodników. Problem polega na tym, że bez problemu możemy się rozstać tylko z Żurawiem, Riosem, Branco i Boukharim. I pewnie w miejsce Riosa i Żurawia przyjdzie nowy napastnik. A w miejsce Sivakova i Boukhariego nowy pomocnik. Na obronę przyjdzie ktoś za Branco i może drugi boczny (o ile pozwoli na to kasa).

Po tych ruchach, przy założeniu, że zatrzymamy Chaveza i Cikosa (który powinien zostać jako zmiennik) w kadrze zostanie nam 23-24 zawodników (zależnie od tego ilu kupimy bocznych obrońców i czy zatrzymamy Cikosa).

Podsumowując, myślę, że możemy liczyć w najlepszym wypadku tylko na napastnika, pomocnika oraz 1-2 bocznych obrońców. Ewentualne, inne, transfery będą możliwe, jeśli z klubu zdecyduje się odejść Jirsak, Garguła lub Łobo, bo mamy z nimi ciągle obowiązujące kontrakty, lub ewentualnie od tego czy zatrzymamy Chaveza oraz Cikosa..
Odpowiedz cytując