Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2011, 10:00
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Trzeba też wziąć pod uwagę to, z kim do tej pory na wiosnę grał Górnik i z kim dopiero będzie grał. Ich najbliższe 6 spotkań to: Bełchatów (w), Lechia (d), Jagiellonia (w), Wisła (w), Lech (w), Legia (d).
Faktycznie, na to uwagi nie zwróciłem. Górnik na wyjazdach jest też dużo słabszy niż u siebie, więc zapewne polecą gdzieś w okolice 8-9 miejsca, może nawet nieco niżej. Mimo wszystko moim zdaniem jest to pozytywna drużyna dla tej naszej ligi, trzymam kciuki żeby ruszyła tam z kopyta budowa nowego stadionu, bo Zabrze na Ekstraklasę z pewnością zasługuje.

W mojej opinii też taka różnorodność podejść do budowy klubu w naszej lidze jest potrzebna - kto wie, czy Zabrze, Warszawa (Polonia) i Wrocław nie będą w przyszłości nam dostarczać reprezentantów Polski, skoro większość stawia jednak głównie na zagranicznych zawodników. Mam też nadzieje, że zabrzańskiej inwestycje w młodych zaczną się im spłacać.

Nawałka jest niezłym szkoleniowcem, ale chyba nie na tyle niezłym, żeby prowadzić klub ze ścisłej czołówki ligowej.
Odpowiedz cytując