Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2011, 20:02
flamengista

masz rację.

Lech, Legia, Jagielonia, Polonia W. przechodzą jakiś niesamowity kryzys. Ale jak Wisła przechodziła kryzysy w 2007 (kiedy zajeliśmy 8 miejsce) i w poprzednim sezonie gdzie w ostatnich kolejkach przegraliśmy mistrza, a Legia była w tej samej sytuacji co dzisiaj to jakoś w Poznaniu nie słychać było płaczu jaka to Polska liga jest słaba. Za to w mediach czytało się jaki ten Lewandowski, Peszko, Stilic jest niesamowity a Kriviets to najlepszy transfer ostatnich lat. Wszędzie się podkreślało jaki to Lech jest uporządkowany, jak to wyprzedza cała ligę o lata świetlne a Wieszczycki w trakcie ostatniej w sezonie Ligi + ekstra w C+, przewidywał zmianę warty w Polskiej piłce i hegemonie na lata Lecha Poznań.
W Cafe Futboll Kołtoń mówił jak to komitet transferowy w Poznaniu się nie myli, jak to Rutkowski świetnie prowadzi klub a w Krakowie to już tylko teraz środek tabeli będzie.

Jasne cała liga może mieć problemy, ale to nie znaczy że mamy się tym przejmować . Drużyna niech robi swoje i wygrywa.

Co do składu.

Na europę nadaje się Pareiko - ......, Jaliens , Chavez , ...... - Małecki, Sobolewski, ......, Melikson, ........- .........

reszta może być mocnymi zmiennikami, którzy wejdą na końcówkę i zrobią przewagę.

Jovanić - Cikos, Bunoza, ......, Paljic - ......, Wilk, ......., Garguła, Kirm - Genkow (Boguski, Rios)

Sam Maaskant w wywiadach mówi że na Mistrzostwo ten skład jest jeszcze wystarczający ale na dobrą grę w pucharach jest za słaby i potrzeba dalszych wzmocnień za dobre pieniądze. Nawet w dzisiejszym meczu widać było po minie Maaskant-a że on doskonale wie ile jeszcze tutaj brakuje i ile jeszcze trzeba zrobić aby ten zespół grał dobrze. Ale to nie znaczy że mam się nie cieszyć z 1 miejsca w lidze i 8 pkt. przewagi nad 2 zespołem w tabeli.
Ostatnio edytowane przez wwf : 03.04.2011 o godz. 20:12.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując