Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2011, 00:02. Co jest warta nasza liga?
Witam. Ja słowa kreseqa odebrałem jako refleksję pełną smutku - nie tylko nad kiepskim poziomem gry Legii, ale polskiej ligi w ogóle. W tabeli z przedostatniego miejsca można pożeglować w górę bardzo szybko i dojechać do strefy pucharowej w kilka(naście) kolejek, co aktualnie pokazują nam rywale z Wielkopolski oraz ekipa Śląska. Nawet pasiaste damy, skazywane na spadek po rundzie jesiennej, zaczęły wiosną hurtowo zdobywać punkty. Tu się wszystko jeszcze może zdarzyć.

Oczywiście, nie martwią mnie porażki głównych rywali. Jednak na grę naszej Wisełki patrzę (i myślę, że nie tylko ja) również pod kątem występów w europucharach. Wolałbym, aby to o naszej drużynie a.d. 2011 można było powiedzieć tyle dobrego, co w poprzednim sezonie o ekipie z krainy kwitnącej bulwy. Do tego jednak jeszcze długa droga.

rw88 przedstawił chyba jasną diagnozę, na co choruje drużyna z Łazienkowskiej, mimo że została wzmocniona za naprawdę solidne pieniądze. U nas niektóre potknięcia można wytłumaczyć (przynajmniej częściowo) biedą kadrową w defensywie: kontuzjowany Bunoza, brak dobrych bocznych obrońców. Stan Valckx będzie miał dużo pracy w letnim okienku transferowym.

A MP cenię bez względu na to, który raz je Wisełka zdobywa. To jest pierwszy, ważny krok - aby po nim przyszedł drugi: faza grupowa europucharów.
Odpowiedz cytując