Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2011, 10:29
marian3a napisał(a):Wyświetl post
Weś się nie ośmieszaj !!
Tak właśnie wygląda opinia kogoś kto nigdy nie poznał smaku matki natury !
Ho,ho,ho - jak powiedział pewien jegomość. Właśnie czytam kogoś kto poznał.
p.s. jak już co "weź" a nie "weś" - za dużo zioła?

"Jak równość to równość" zdelegalizować alkohol !!
Jak złapią kogoś kto ma grama jest wolny ... masz dwa idzesz siedzieć kolego i nawet najlepszy prawnik nie pomoże.
A jak ma gram to od razu mają mu robić nalot na chate i przeszukiwac samochód czy jeszcze nie ?.Bo jak nie to każdy diler bral by sobie 1 gram a resztę trzymał w "bezpiecznym" miejscu. Nie bądz taki cwany bo zaraz byś płakał że ci naruszają swobody obywatelskie. Widziałem wielu moich znajomych które zaczynały od marychy a kończyly na kompocie i innych wynalazkach. Wiadomo nie każdy sie wciągnie- tylko po co prowokować ?Ile masz dziecko lat że tego nie rozumiesz?

Zamilcz jeszcze raz proszę Cię ! skąd do h*ja wiesz kto co robi ? czy dla siebie czy dzieciom będzie sprzedawał ? czemu z góry zakładasz że każdy palacz jest kłamcą i oszustem ?!?
nie wiem po co pijesz % ... może chcesz się dowartościować ? a moze to Ty jesteś nieśmniały i pijesz aby "język" się rozwiązał ? a może są ludzie którzy nie mają problemów i pić niue muszą wolą za to zapalić blanta ? aha ... czyli jak zacznie ktoś od piwa 4% skończy na spirytusie 95% ?
NIE OŚMIESZAJ SIĘ I NIE RÓB LUDZIOM WODY Z MÓZGU !!
Twoje wypociny tylko świadczą o tym że wodę w mózgu już posiadasz. Nie za bardzo jest się do czego merytorycznie odnieść. To np. czy jest alkohol czy nie wynika raczej z naszej tradycji i osobiście mi lata czy będzie czy nie. Dla mnie mogą go zabronić widząc na osiedlu zniszczonych przez wódę ludzi wydających ostatnie grosze żeby się najebać i ich dzieci włóczące sie po nocach ,kombinujących kasę raczej nie ciężko pracując. Oczywiście są ludzie którzy biorą używkę (%, trawę ) okazjonalnie i nie mam do nich nic. Ty raczej do nich nie należych -sądząc po avatarze i napiętym jak jaja barana tonie wypowiedzi- Dla ciebie trawa to lans, upalisz się to masz lepszą bajerę, może jesteś odważniejszy . Bez niej byłbyś małym misiem siedzącym w kącie na imprezie
Na koniec kilka informacji na szybko ściagniętych:

"Palenie marihuany uszkadza DNA i zwiększa ryzyko zachorowania na raka - wynika z brytyjsko-szwedzkich badań, o których informuje pismo "Chemical Research in Toxicology"."

"Palacze marihuany są przeciętnie o 40% bardziej narażeni na schizofrenię niż ci, którzy nie zażywają tego narkotyku – mówi Wirtualnej Polsce dr Stanley Zammit. Na razie nie wiemy na pewno, czy przyczyną zaburzeń psychicznych jest sam narkotyk czy też inne cechy występujące u chorych – przyznaje prof. Glyn Lewis. Brytyjscy psychiatrzy badają kwestię, nad którą debatuje teraz cała Wielka Brytania."
Dr Stanley Zammit, Uniwersytet Cardiff i Bristol: Przyjrzeliśmy się danym siedmiu badań i wyszło nam to, o czym Pan mówi. 40% to przeciętny wzrost ryzyka wśród ludzi, którzy kiedykolwiek palili marihuanę. Oczywiście osoby, które zażywały konopie indyjskie w niewielkich ilościach nie są bardziej zagrożone schizofrenią niż inne. Ale ci, którzy palili marihuanę raz na tydzień lub częściej są średnio 2-3 razy bardziej narażeni na psychozy i halucynacje niż niepalący.

"- Nie jesteśmy pewni na 100%, czy to sama marihuana zwiększa wspomniane ryzyko zachorowania. Uzależnieni od tego narkotyku różnią się pod wieloma względami od osób, które nie zażywają narkotyków. Przyczyną wzrostu ryzyka zachorowania mogą być więc różne cechy pacjentów. Zazwyczaj w badaniach uwzględniane są tylko niektóre z nich, a nie wszystkie. Nie można też wykluczyć możliwości, że ludzie z problemami psychicznymi po prostu częściej sięgają po narkotyki.

Prof. Glyn Lewis: Zgadzam się całkowicie w tej kwestii - jeśli chodzi o powiązania marihuany i chorób psychicznych jeszcze wiele zostało do zbadania i wyjaśnienia. Inni naukowcy, komentujący nasze ustalenia, ogłosili jednak, że rocznie ok. 800 przypadków schizofrenii może być powiązanych z zażywaniem marihuany. Zgadzamy się z tymi danymi. Marihuana może być przyczyną 14% chorób psychicznych wśród młodych Brytyjczyków. Tak wynika z naszych ustaleń."

» Palacze marihuany bardziej narażeni na schizofrenię
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej