On nie był psycholem wcale. Po prostu nie rozróżniał dobra od zła. W filmie może tego nie widać, ale jak się przeczyta książkę to dużo wyjaśnia
Ostatnio oglądane:
"Czarny łabędź" - nie wiem czy dobry ten film, czy zły. Na pewno zdrowo jebnię***

Mam mieszane uczucia. Niby się nie nudziłem, ale zachwycony nie jestem. Film warty zobaczenia, choćby dla bardzo dobrej gry żydówki.
"Turysta" - kiszka. Od początku do końca przewidywalny do bólu. Miejscami głupi i niedorzeczny. Depp bardzo dobry, Jolie trochę rozczarowuje. Może to przez to, że za dużo jej wszędzie ostatnio. Jak ją wcisną jeszcze do roli Kleopatry to już w ogóle porażka. Sam film byłby dobry może z 10 lat temu.
"Półmrok" - Film z Deni Moor w roli głównej. Motyw oklepany i powielony. Mimo to film nie nuży. Taki na raz.
"Death Race 2" - druga część, ktora jest raczej prequelem pierwszej. Jeśli ktoś widział pierwszą to może drugiej nie oglądać. Są niemal identyczne.
"Mechanik" - Nie wiem jak ten aktor się nazywa, ale mam go już powyżej uszu. Chodzi mi o takiego łysego, co w Transporterze grał. Taki drugi Segal z niego. Milion filmów a każdy taki sam. Mechanika nie polecam. Nihil Novi
Na koniec, choć nie ten dział, polecam serial Rzym. Miodzio, nawet pomimo kilku rażących wad. Jak na serial, który kosztował 150 mln dolców (!!!), moim zdaniem, fatalny dobór niektórych aktorów (np Cyceron, Atia, Oktavian (w 2 sezonie), Kleopatra, która wygląda jak jakiś wypłosz). Z lipnymi kreacjami kontrastują bardzo dobre (np. Juliusz Cezar, Marek Antoniusz, Octavian (w 1 sezonie)). Wkradło się wiele błędów lub niedoróbek. Np Pullo miał trepanację czaszki, a później nie było nawet widać śladu na jego głowie. Oktaviana, notorycznie przedstawiano jako Oktawiusza (to to samo? nigdy się nie spotkałem z takim określeniem) . Wielokrotnie pada stwierdzenie o ukrzyżowaniu rzymian przez rzymian. Jak wszyscy wiemy z historii, krzyż to była najcięższa kara w Imperium. Kara na którą nie zasłużył żaden Rzymianin, nieważne co zrobił. Przykład: Święci Piotr i Paweł. Jeden z nich był obywatelem rzymskim więc zginął od ścięcia głowy, drugi nie był obywatelem republiki więc zawisł na krzyżu. Było jeszcze wiele innych błędów.
Mimo to polecam bo serial jest rewelacyjny. A scena w której Orzeł (notabene symbol Juljuszy) zjada mysz na tle Rzymu urzekła mnie niesamowicie