Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2011, 13:18
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Zadowolony? Żartujesz. Śmiać mi się tylko chce z tego że tak bezgranicznie od dawna wierzysz że wszystkie drogi będą gotowe na Euro.
Gdzie ja piszę, że wszystkie budowy zakończą się przed Euro? Wszystko zależy od wykonawców. Faktem jest, że w budowie jest ogromna ilość dróg. Większość z terminem realizacji w 2012 roku. Niektóre pewnie powstaną wcześniej, niektóre w terminie, a niektóre z poślizgiem. Ale będą.

Już teraz przebudowano też kilka tysięcy kilometrów dróg lokalnych. Też powiesz, że to nie zasługa PO tylko rzekomego "nacisku Europy"?

Odpowiedz mi na proste pytanie. Czy twoim zdaniem jakby przy władzy byłaby obecnie - HIPOTETYCZNIE- koalicja Samoobrona-LPR- UPR to nie budowalioby dróg w podobnej ilości ? Mając nacisk całej Europy przed EURO i dotacje z UE. Bez jaj. Budowałoby SLD, PIS , PO, SO,UPR czy Partia Kobiet..
Skąd mam wiedzieć? Może by zbudowali, a może woleliby przeznaczyć środki na na przykład dopłaty dla najuboższych. Nie wiem. Ty tego też nie wiesz. Możesz jedynie przypuszczać. Nie wiem też czy te partie poradziłyby sobie z uproszczeniem pewnych procedur. SLD i PiS tego nie zrobiły. Dopiero PO. Dzięki temu drogi mogły powstawać szybciej. I bardzo śmieszą mnie wypowiedzi lidera PiS, w których sugeruje, że dróg się nie buduje.

Nie wiem do czego pijesz przecież się spytałem jak brzmiał zakład . Co niby sugerowałem?
Nie pytasz się tylko piszesz, że dotyczył autostrady do Rzeszowa. A to nieprawda.

drogach powyżej. Reszta? Sorry co bym nie wymyślał to nie moge podać co zrobiło PO. Idę do lekarza kolejki, terminy cholerne, jakośc lekarzy - dramat ( to juz osobny temat). Prowadze firmę- podatki w górę, ceny w górę, ściągalność długów od klientów żadna - raj dla naciągaczy.
U mnie w przychodni kolejek nie ma.

Arapaho, tu nie chodzi o to, że rządy PO są świetne i nie mają żadnych minusów. Bardziej o to, żeby obiektywnie oceniać rządzących, dostrzegać ich zasługi, a nie widzieć tylko te złe strony. A ty nie potrafisz podać sukcesów PO, choć przedstawiam Ci fakty, które świadczą o tym, że przy budowie gazoportu i dróg szybkiego ruchu rząd ma pewne zasługi. Nie ma sensu odbijać piłeczki, twierdząc, że Samoobrona budowałaby drogi w takim samym tempie.

A ty dalej swoje. Już ci tłumaczylem - jak byk podali że droga Kraków - Szarów - (AUTOSTARDA nigdy nie mówiłem że nie )- została oddana- aby nie przedłuzać opóźnień (Polimex robil tam poprawki, tak? zdzierali częśc nawierzchni) - w standardzie drogi szybkiego ruchu i bez zjazdów. Nic ci nie poradze na to że tak było napisane w artykule na onecie. Tyle o tym
Wiem, że otwarli ją wcześniej warunkowo. Wykonawca trasy musiał m.in. uzupełnić nawierzchnię na drogach awaryjnych, poprawić ogrodzenie, umocnić kilka skarp i nasypów oraz poprawić instalację odwadniającą. A to nie oznacza, że nagle z autostrady robi się droga niższej kategorii. Co do zjazdów. Który zjazd masz na myśli? Sugerujesz, że się nie dało zjechać z autostrady? ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 29.03.2011 o godz. 14:25.