Arapaho napisał(a):

|
Zadowolony? Żartujesz. Śmiać mi się tylko chce z tego że tak bezgranicznie od dawna wierzysz że wszystkie drogi będą gotowe na Euro.
|
Gdzie ja piszę, że wszystkie budowy zakończą się przed Euro? Wszystko zależy od wykonawców. Faktem jest, że w budowie jest ogromna ilość dróg. Większość z terminem realizacji w 2012 roku. Niektóre pewnie powstaną wcześniej, niektóre w terminie, a niektóre z poślizgiem. Ale będą.
Już teraz przebudowano też kilka tysięcy kilometrów dróg lokalnych. Też powiesz, że to nie zasługa PO tylko rzekomego "nacisku Europy"?
Arapaho napisał(a):

|
Odpowiedz mi na proste pytanie. Czy twoim zdaniem jakby przy władzy byłaby obecnie - HIPOTETYCZNIE- koalicja Samoobrona-LPR- UPR to nie budowalioby dróg w podobnej ilości ? Mając nacisk całej Europy przed EURO i dotacje z UE. Bez jaj. Budowałoby SLD, PIS , PO, SO,UPR czy Partia Kobiet..
|
Skąd mam wiedzieć? Może by zbudowali, a może woleliby przeznaczyć środki na na przykład dopłaty dla najuboższych. Nie wiem. Ty tego też nie wiesz. Możesz jedynie przypuszczać. Nie wiem też czy te partie poradziłyby sobie z uproszczeniem pewnych procedur. SLD i PiS tego nie zrobiły. Dopiero PO. Dzięki temu drogi mogły powstawać szybciej. I bardzo śmieszą mnie wypowiedzi lidera PiS, w których sugeruje, że dróg się nie buduje.
Arapaho napisał(a):

|
Nie wiem do czego pijesz przecież się spytałem jak brzmiał zakład . Co niby sugerowałem?
|
Nie pytasz się tylko piszesz, że dotyczył autostrady do Rzeszowa. A to nieprawda.
Arapaho napisał(a):

|
drogach powyżej. Reszta? Sorry co bym nie wymyślał to nie moge podać co zrobiło PO. Idę do lekarza kolejki, terminy cholerne, jakośc lekarzy - dramat ( to juz osobny temat). Prowadze firmę- podatki w górę, ceny w górę, ściągalność długów od klientów żadna - raj dla naciągaczy.
|
U mnie w przychodni kolejek nie ma.
Arapaho, tu nie chodzi o to, że rządy PO są świetne i nie mają żadnych minusów. Bardziej o to, żeby obiektywnie oceniać rządzących, dostrzegać ich zasługi, a nie widzieć tylko te złe strony. A ty nie potrafisz podać sukcesów PO, choć przedstawiam Ci fakty, które świadczą o tym, że przy budowie gazoportu i dróg szybkiego ruchu rząd ma pewne zasługi. Nie ma sensu odbijać piłeczki, twierdząc, że Samoobrona budowałaby drogi w takim samym tempie.
Arapaho napisał(a):

|
A ty dalej swoje. Już ci tłumaczylem - jak byk podali że droga Kraków - Szarów - (AUTOSTARDA nigdy nie mówiłem że nie )- została oddana- aby nie przedłuzać opóźnień (Polimex robil tam poprawki, tak? zdzierali częśc nawierzchni) - w standardzie drogi szybkiego ruchu i bez zjazdów. Nic ci nie poradze na to że tak było napisane w artykule na onecie. Tyle o tym
|
Wiem, że otwarli ją wcześniej warunkowo. Wykonawca trasy musiał m.in. uzupełnić nawierzchnię na drogach awaryjnych, poprawić ogrodzenie, umocnić kilka skarp i nasypów oraz poprawić instalację odwadniającą. A to nie oznacza, że nagle z autostrady robi się droga niższej kategorii. Co do zjazdów. Który zjazd masz na myśli? Sugerujesz, że się nie dało zjechać z autostrady? ;-)