Siwy_89 napisał(a):

A ty z czego taki zadowolony? Chcesz podyskutować o drogach, o ułatwionych procedurach, o zbudowanych drogach i tych w budowie? O tysiącach kilometrów dróg, które są w przebudowie? Myślę, że nie.
|
Zadowolony? Żartujesz. Śmiać mi się tylko chce z tego że tak bezgranicznie od dawna wierzysz że wszystkie drogi będą gotowe na Euro.
Odpowiedz mi na proste pytanie. Czy twoim zdaniem jakby przy władzy byłaby obecnie - HIPOTETYCZNIE- koalicja Samoobrona-LPR- UPR to nie budowalioby dróg w podobnej ilości ? Mając nacisk całej Europy przed EURO i dotacje z UE. Bez jaj. Budowałoby SLD, PIS , PO, SO,UPR czy Partia Kobiet. To akurat jest sprawa której nikt nie może zawalić bo by nie miał życia w Europie. Więc każdy by robił co mógł żeby powstało jak najwięcej dróg
Siwy_89 napisał(a):

|
O gazoporcie przyznałeś mały plusik dla PO, mimo że obiektywnie powinieneś przyznać duży plusik. Drogi to kolejna sprawa, gdzie mógłbyś przyznać kolejny plus. Chyba, że będziesz szedł w zaparte i mówił - jak Jarosław Kaczyński - że rząd Tusk osiągnięć nie ma. Ewentualnie możemy udawać, że rząd PO w sprawie dróg też nic nie zrobił i mówić - jak Jarosław Kaczyński - że "proszę zobaczyć na stan zaawansowania budowy drogi S5".
|
O drogach powyżej. Reszta? Sorry co bym nie wymyślał to nie moge podać co zrobiło PO. Idę do lekarza kolejki, terminy cholerne, jakośc lekarzy - dramat ( to juz osobny temat). Prowadze firmę- podatki w górę, ceny w górę, ściągalność długów od klientów żadna - raj dla naciągaczy. W sądzie sprawa toczy sie 3 lata. Po robocie właczam TV - na każdym kanale jak nie Nałęcz to Kwaśniewski, Tusk, Oleksy, Miller, Szejnfeld. Jak jest ktoś z PIS to dziennikarze z nich bekę robią. Lis wczoraj towarzystwo wzajemnej adoracji zaprosił i tłumaczył jaka to nie prawda że celebryci się odwrócili. Dalej- armi nie ma. 2,5 tyś żołnierzy jest w Afganistanie i nie stać nas na żadną inną operację zagranicą (pomijając czy ma ona sens- ale jakby miała to wojsk zdolnych do walki niet) . Nawet Kwaśniewski wczoraj o tym mowił w TVN24.Grom rozwalony polecam wywiad z Petelickim. Dalej - gaz łupkowy . USA zabijają się o kontrakty u nas, a nasi sprzedają je za bezcen ( za ceny jakie oferują najbiedniejsze kraje Afryki srodkowej), Bul Komorowski podważa wogole sens wydobycia ( Prezydent ..). Moge tak jeszcze długo. Tylko po co.
Siwy_89 napisał(a):

To trochę tak, jakby mówić, że Majchrowski nie buduje tramwaju na Ruczaj i Płaszów, bo "proszę zobaczyć na stan zaawansowania budowy tramwaju na Górkę Narodową".
A jak już mówisz o zakładzie, to brzmiał on kompletnie inaczej, niż sugerujesz.
Dokładnie tak:
"W sumie 74 odcinki dróg, które aktualnie są w budowie. Jeśli przerwą budowę na trzech odcinkach z powodu braku środków, to zakład wygrywa wislak68. Jeśli tak się nie stanie, wygrywam ja"
|
Nie wiem do czego pijesz przecież się spytałem jak brzmiał zakład . Co niby sugerowałem?
Siwy_89 napisał(a):

Póki co przerwano prace na jednym odcinku z 74. Tylko, że - jak wszystko na to wskazuje - przetarg na ten odcinek zostanie rozpisany ponownie. Ciężko w takiej sytuacji mówić, że budowa przerwana została z powodu braku pieniędzy. Myślę, że kolega emj powinien to potwierdzić w swoim raporcie.
Arapaho. W kwestii budowy dróg radziłbym żebyś się nie wypowiadał. Wciąż mam w pamięci twoje teorie, że droga ekspresowa nie ma zjazdów, a autostrada do Szarowa nie jest autostradą. Mówiłeś też o odcinku, który był w budowie, że nie został na niego rozstrzygnięty przetarg. To potwierdza, że najczęściej o drogach wypowiadają się ludzie, którzy nie mają pojęcia jaki jest stan faktyczny zaawansowania prac przy ich budowie.
|
A ty dalej swoje. Już ci tłumaczylem - jak byk podali że droga Kraków - Szarów - (AUTOSTARDA nigdy nie mówiłem że nie )- została oddana- aby nie przedłuzać opóźnień (Polimex robil tam poprawki, tak? zdzierali częśc nawierzchni) - w
standardzie drogi szybkiego ruchu i bez zjazdów. Nic ci nie poradze na to że tak było napisane w artykule na onecie. Tyle o tym