Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2011, 09:43
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
To dziwne, co piszesz. W takim razie wytłumacz mi, dlaczego w Kaczylandzie nie potrafiono w ciągu prawie dwóch lat uzyskać nawet decyzji środowiskowej? Rozumiem że w ciągu pozostałych 12-15 miesięcy, chcieli rozpisać przetarg, rozstrzygnąć go i wybudować drogę?

Nie, tylko Kaczyński działa. W końcu od dzisiaj działanie polega na tworzeniu niemożliwych do zrealizowania planów.

Ach ta złośliwa PO. Wszystkie dobre ustawy, których PiS miał mnóstwo, nie przeszły właśnie przez nią.

Jak to? Niemożliwe! Cena wzrosła jeszcze w tym samym roku o 400 milionów złotych? Skandal! Kto to wcześniej obliczał? Wygląda mi to na spisek!

Ty widzisz różnicę pomiędzy rokiem 2007, a rokiem 2009? Słowo klucz: kryzys. Twoim zdaniem Rostowski wprowadził jakieś dodatkowe - kompletnie niepotrzebne - wydatki do budżetu? Podaj konkretnie jakie, jeśli tak uważasz.

Ty naprawdę masz jakiś problem z sobą, skoro chcesz rozmawiać o pieniądzach, których nigdy nie było.

Powiem więcej, ten dziennikarz, który wykrył spisek, prawdopodobnie już nie żyje.
Nie rozmawialiśmy o drogach tylko o gazoporcie, o drogach porozmawiamy jak będzie autostrada do Tarnowa. Decyzje środowiskową wydaje prezydent miasta. Wiec jak prezydentem był przydupas cudaka mógł sie zastosować do apelu Tuska o obywatelskie nieposłuszeństwo. Dlatego przez 15 miesięcy nie wydawał decyzji. Choć to tylko moje przypuszczenie.

Plany ambitne dla partaczy zawsze są niemożliwe do zrealizowania.

Nie tylko przez nią, a przez czerwona koalicję PO, SLD PSL.

Jeżeli przeczytałeś to masz napisane dlaczego cena wzrosła. Jestem w stanie w to uwierzyć, bo był szczyt wzrostu, materiały i wykonanie drożało. Wiec wzrost ceny z 1,4 do 1,8 mld. jest uzasadniony. Natomiast wytłumacz dlaczego Tuskowy gazoport juz po krachu kiedy materiały i wykonanie staniało nagle kosztuje nie 1,8 a 2,9 mld. Tylko nie pisz że wcześniej był nie do szacowany, bo szacowała jedna z bardziej uznanych firm na świecie.

Krrryzys słowo mantra wszystkich nieudaczników. Przecież byliśmy zieloną wyspą. To nie ja to wymyśliłem, więc o jakim kryzysie mówisz. Kryzys powodował spadek kosztów wykonania wszystkiego. Na drogach ponoć o 16 mld. To dlaczego gazoport zamiast potanieć podrożał prawie dwa razy?

Sugeruję Ci, że te pieniądze zostały w budżecie państwa. I jedno zdanie, dosłownie jedno, które w gazetach pojawiało się na temat tej afery brzmiące: "resort finansów nie potwierdza tej wersji", tego nie zmieni.
a w kolejnym poście...
Ty naprawdę masz jakiś problem z sobą, skoro chcesz rozmawiać o pieniądzach, których nigdy nie było.
I niby ja mam problem?

Nie wiem czy nie żyje w każdym razie porzucił temat 16 mld, bez konkretnego wyjaśnienia, a potem obrońcy nieskazitelności cudaka muszą kombinować tak jak Ty powyżej.
Hej Nasz TS !!