Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2011, 14:52
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wybudować 700 km to można w rok, zwłaszcza jak jest kryzys i chętnych na wykonanie jest do woli. Pozwolenia i decyzje to drugi rok, przetarg trzeci rok. A kasę można zbierać przez całe trzy lata. Zwłaszcza ze biorąc pod uwagę dotacje trzeba zebrać 40% całości. Wiec nie piętrz problemów których w normalnych krajach nie ma, tylko w Tuskolandii.
To dziwne, co piszesz. W takim razie wytłumacz mi, dlaczego w Kaczylandzie nie potrafiono w ciągu prawie dwóch lat uzyskać nawet decyzji środowiskowej? Rozumiem że w ciągu pozostałych 12-15 miesięcy, chcieli rozpisać przetarg, rozstrzygnąć go i wybudować drogę?

Że niby Tusk działa? Chyba na szkodę Polski. W dodatku wprost błyskawicznie. Tusk wydłużył planowane przez PiS terminy o 50%. Więc będziesz miał prawo atakować Kaczyńskiego jeżeli KSP ukończy w 2025.

Nie, tylko Kaczyński działa. W końcu od dzisiaj działanie polega na tworzeniu niemożliwych do zrealizowania planów.

W jakich latach? Nie rozpędzaj się. PiS rządził niecałe półtora roku. I nie sam tylko z kulą u nogi w postaci SO i LPR. Po prostu nie dla wszystkich pomysłów miał większość. Bo PO na złość głosowała przeciw. I masz racje zwyczajnie przeszkadzała.
Ach ta złośliwa PO. Wszystkie dobre ustawy, których PiS miał mnóstwo, nie przeszły właśnie przez nią.

Trzeba liczyć się ze wzrostem kosztów, sama cena materiałów wzrosła o 20-30 proc., więc do wyliczonej przez PWC wartości inwestycji (350 mln euro) należy doliczyć jeszcze 100 mln euro." I to wszystko w roku 2007.

Nie spisek tylko kolejny wałek przydupasów cudaka bo na to mi cała sprawa wygląda.
Jak to? Niemożliwe! Cena wzrosła jeszcze w tym samym roku o 400 milionów złotych? Skandal! Kto to wcześniej obliczał? Wygląda mi to na spisek!

że deficyt będzie mniejszy o 16 mld albo cuś? Nie wiem. Jak można nie wiedzieć co sie stało z taką kasą. Przypomnę ze w 2007 roku na który budżet przygotowywał PiS 17 mld do był cały deficyt. Teraz wiadomo, 16 mld to tylko ułamek deficytu ale to dalej gruuuuba kasa.
Ty widzisz różnicę pomiędzy rokiem 2007, a rokiem 2009? Słowo klucz: kryzys. Twoim zdaniem Rostowski wprowadził jakieś dodatkowe - kompletnie niepotrzebne - wydatki do budżetu? Podaj konkretnie jakie, jeśli tak uważasz.

Inaczej mówiąc? Chyba jednak nie inaczej mówiąc bo albo kasa była już pożyczona w budżecie w wysokości planowanej i w wyniku tańszego wykonania różnica powinna zostać czego MF nie potwierdza, albo, co mało prawdopodobne, kasę dopożycza się na bieżąco w zależności od ceny betonu i wysokości dniówki Zenka który jeździ walcem.

Jaki farmazon? Sami sie pochwalili że wybudowali drogi taniej niz planowali. Nie przypuszczając ze ktoś moze chcieć wiedzieć co z zaoszczędzonymi pieniędzmi . Dlaczego przez tyle czasu nie ma żadnego wyjaśnienia? Dlaczego nikt sie nie chwali że deficyt będzie mniejszy o 16 mld albo cuś? Nie wiem. Jak można nie wiedzieć co sie stało z taką kasą. Przypomnę ze w 2007 roku na który budżet przygotowywał PiS 17 mld do był cały deficyt. Teraz wiadomo, 16 mld to tylko ułamek deficytu ale to dalej gruuuuba kasa.

Ten dziennikarz który to napisał juz pewnie nie pracuje, a PiS nie ma wglądu w dokumenty żeby prowadzić śledztwa. Jak wygrają wybory to kto wie czego się dowiemy. I nie sądze zeby najciekawszym był dorsz za 8,20.
Ty naprawdę masz jakiś problem z sobą, skoro chcesz rozmawiać o pieniądzach, których nigdy nie było.

Powiem więcej, ten dziennikarz, który wykrył spisek, prawdopodobnie już nie żyje.
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 27.03.2011 o godz. 07:14.