Jaroo1 napisał(a):

|
6. Cenowo napewno jestesmy ponad Zydmai i tu jest najwiekszy minus. Jak zrobic aby nowy kibic zamiast na Cracovie poszedl na Wisłe.
|
Tak żeby Wisła grała o utrzymanie

Kibic idzie dla historii, tradycji, osiągnięć i atmosfery na danym klubie i nie kieruje się cenami. A Ci co się kierują to zwykli obserwatorzy którzy nie będą nigdy stanowić o sile ABG. Czymś się musi kierować, a na pewno nie cenami , przynajmniej nie było tak u mnie i u moich znajomych. Nie znalazłem się na Wiśle przypadkowo tylko dlatego bo miała tańsze bilety od kogoś innego. Od małego miałem wkute że Wisła a nie że zacząłem się interesować Wisłą bo miała tanie bilety. Oczywiście Ci obserwatorzy tez są potrzebni ale tylko albo i aż punktu finansowego.. i właśnie Ci obserwatorzy są w stanie sporo zapłacić za bilet bo oni się kieruje dobrą grą dlatego nie pójdzie na Cracovię. Ot cała tajemnica. Także spokojnie, tak czy siak wybiorą Wisłę.
Powiększają sektor rodzinny, a po otwarciu stadionu pewnie jeszcze zwiększą, więc wynika z tego że nie jest tak zle jak niektórzy chcą tu wmówić.
Niektórzy musza zrozumieć że dla władz klubu nie jest najważniejsze zapełnienie całego stadionu. Owszem, nie będą smutni jak tak się stanie ale mimo wszystko oni muszą na to patrzeć z punktu finansów. To nie będzie tak że po rundzie gdy będzie przychodzić 24 tyś regularnie na mecze obniżą ceny biletów na następną rundę. Nie róbcie z nich debili, przecież wiedzą że gdyby dali bilety po 10 zł to byłoby więcej osób na stadionie ale dać nie mogą bo by zbankrutowali. Koszty utrzymania stadionu jak już pisałem są 6-7 krotnie wyższe np. od stadionu Cracovii. Samo utrzymanie, a gdzie reszta.. nie wspominając o lepszych transferach, wyżdzych zarobkach a co za tym idzie skuszenie lepszych piłkarzy. Jak oni będą robić tak jak Wy widzicie to my nawet na
plusie nie będziemy. Mało tego, przy tych cenach jakie mamy (dużo dużo niższe od Lecha i Legii) też jakoś bardzo na plusie nie jesteśmy. Starcza w sam raz..
Co do cateringu, stoliczków na kiełbaskę, bla bla bla.. to znów zapominacie że nie jest to z winy klubu, tylko miasta! Niektórzy pewnie nie wiedzą że tam gdzie teraz są kasy i strefa Kibica to ów miejsca w ogóle nie były przystosowane do tego. Wisła musiała się sporo namęczyć żeby to jakoś upchnąć i chwała im za to że jakoś to wygląda. Np. na Legii każda przestrzeń ma swoją rolę, od początku było wiadomo że to miejsce jest na sklep kibica, to na muzeum, to na sport bar, to kasy biletowe, to na to i tamto.
U nas tego nie ma. Jak będziecie na nowej trybunie kupować coś w okienku z żarciem to zróbcie kilka kroków w tył i popatrzcie bodaj na lewą stronę obok okienka, u góry zauważycie sporych rozmiarów krechę. Tam była przestrzeń na profesjonalny katering ale nie wiedząc czemu miasto to ZAMUROWAŁO (przyłożyli płytę gipsową)!.
Co do stoliczków.. gdzie oni mają dać te stoliczki? na środek holu żeby każdy o nie zawadzał? przecież tym korytarzem przechadza się kilkanaście tysięcy osób w dniu meczowym i mają stoliki pod nogi podłożyc? )Jakoś to po otwarciu calego stadionu może upchną, ale nie jest to łatwe zadanie skoro miasto nie przewidziało tam żadnego miejsca na to. Wisła jakoś to próbuje uporządkować, ale raz że nie jest to łatwe i do zrobienia na 'szybko" a dwa to niem są tanie rzeczy. Coś za co miasto powinno zapłacić musi teraz płacić Wisła. Na Cracovii wszystko miasto zapłaciło. Nawet im kupili sprzęt do kuchni, meble, fotele.. co dusza zapragnęła. Całe wyposażenie.