Titto napisał(a):

To zobacz sobie jego mecz z Koroną. Jego błędy w tamtym meczu nie były raczej spowodowane tym, że
"zdarzył mu się słabszy dzień" jak to niektórzy go tłumaczyli tylko ewidentnymi "brakami technicznymi". Nie potrafi wychodzić do dośrodkowań. Gra na przedpolu jest jego bardzo słabą stroną.
Jedynym atutem jaki posiada to jest jego tzw. "refleks"...
|
I na podstawie tego jednego meczu z Koroną oceniasz piłkarza? Jeśli tak to też masz pewne braki techniczne ,nie powiem gdzie . Jovanić zagrał zbyt mało meczów jak na razie by móc go dobrze ocenić, w tych pierwszych meczach w tamtej rundzie było widać po nim zdenerwowanie wynikające z dużej presji której nie było w jego poprzednim klubie a takie coś potrafi związać nogi przy pewnych sytuacjach,również potrzebował trochę czasu na aklimatyzację i oswojenie się z nowym klubem. Mówisz że Milan ma " braki techniczne " , ja powiedziałby że czasami podejmował błędne decyzje czy wychodzić czy zostać na linii . Nie chcę tłumaczyć i bronić Milana ale wypominanie mu tych jego pierwszych meczów nie ma większego sensu ponieważ tamte mecze i błędy w tych meczach o niczym nie świadczą ! Owszem Milan nie gra za dobrze na przedpolu ale też nie jest aż tak tragicznie , zresztą słabsza gra na przedpolu nie dyskwalifikuje go jako bramkarza , jest kilku dobrych bramkarzy którzy grają w dobrych klubach i nie są jakimiś geniuszami jeśli chodzi o grę na przedpolu a nawet mówiąc krótko grają dosyć słabo w tym elemencie ale nadrabiają czymś innym . Milan też ma swoje atuty i wcale nie jest ich tak mało jak piszesz, zdecydowanie największym z nich jest jego gra na linii co podkreślił ostatnio również Pareiko . Wg mnie Jovanić jest dobrym drugim bramkarzem i w każdej chwili może wskoczyć do bramki , gdy nabierze większej pewności to i jego wyjścia z bramki będą bardziej zdecydowane i skuteczne . Na większe podsumowania tego zawodnika jak mówiłem jest jeszcze za wcześnie ponieważ nie miał zbyt wielu sytuacji do pokazania na co Go tak naprawdę stać . Pożyjemy zobaczymy.