Wyświetl pojedynczy post
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2011, 05:45
PvD napisał(a):Wyświetl post
biorąc pod uwagę kiedy wybudowano trybuny za bramkami nie ma co odstawiać szydery.
co mieli obniżyć żeby jeszcze bardzi zasłonić tym z E i nowego AB?
A nie powinniśmy brać pod uwagę, kiedy budowane były te nowe? Pardon, kiedy SĄ budowane? Mówimy o człowieku, który miał na tyle wyobraźni, żeby wpaść na pokrycie całego stadionu monstrualną kratą bez większego sensu, a nie umiał znaleźć miejsca na telebimy?

picasso napisał(a):Wyświetl post
to bylo pomyslane na 21,5 tyś z czterema równej wysokości trybunami.
Ta trybuna była tak pomyślana. Czasu do myślenia co z tym zrobić żeby ludzie na całym stadionie mimo to widzieli telebimy było aż nadto.

Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
Najlepszym wyjściem byłoby chyba zamontowanie tych telebimów w narożnikach po przekątnej. Z bocznych trybun byłby dobry widok z każdego miejsca praktycznie i Ci którzy będą siedzieć na środku bocznych trybun też mogli by na nie spoglądać, a nie tak jak teraz. Poprawiła by się też ich widoczność na trybunach za bramkami. Ale teraz to po fakcie.
Widzisz Picasso, kolega nie miał z tym problemów i od razu wpadł na coś.
Oczywiście narożniki też są problematyczne, bo tam jest niższy dach trybun za bramkami, który widzom po przeciwnej stronie mógłby utrudniać w zależności od konfiguracji.

O ile jednak pamiętam, UEFA nie precyzuje, jak mają wyglądać telebimy i mogą mieć formę płaskich tablic, które pokazują wyniki i mieszczą się jednocześnie na tak "ciasnych" stadionach, jak nasz. Pewnie, wtedy słyszelibyśmy narzekania, że wiocha, bo powinny być wielkie tryskające kolorami płaskie telewizory. Ale wiele światowej klasy obiektów nie ma telebimów takich jak my (np. Old Trafford) i ja nie uważam, żeby to była wysoka cena za to, że wszyscy je widzą i nikomu nie zasłaniają one oglądu całego stadionu.

Dlaczego nie dało się zrobić ekranów między poziomami trybun? (jak np. w Eindhoven, Joburgu - oczywiście mniejszych)
Dlaczego nie było możliwości zlokalizowania ekranu powyżej dolnej krawędzi dachu? (czy na nim, u styku niższych i wyższych trybun)
Dlaczego telebimy są pod kątem prostym? Mniej by zasłaniały, gdyby były nachylone w stronę murawy. Symbolicznie, ale jednak.

I dla jasności - nie mówię, że jest tragicznie. Ale uważam, że mogło być lepiej.

buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą mam nadzieję, że na wiosnę trawa poza liniami boiska zacznie zielenieć. Straszliwie jałowo to wygląda po zimie....
Mam podobne obawy. Długo mnie w tym wątku nie było, więc jeśli była odpowiedź na to pytanie to przepraszam. Ale czy boczne pasy murawy mają taki sam drenaż (najpewniej tak), zraszanie i podgrzewanie (coś mi mówi, że nie) jak boisko? Bo że naświetlenie jest miejscami gorsze, to wiemy.
Odpowiedz cytując