Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2011, 20:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Legia znajduje się w podobnej sytuacji, jak my po ponad 2 latach pracy Maćka. Tyle, że u Was kryzys jest permanentny - u nas jego apogeum przyszło na początek rundy wiosennej, w 3 roku jego pracy. Widać, że chłopak robi postępy.

My wtedy musieliśmy go zwolnić i gdyby nie ambicjonalne zagrywki Cupiała mogliśmy nawet obronić tytuł. Niestety, Boss wolał upokorzyć Kasperczaka niż zatrudnić porządnego trenera.

Sytuacja Legii jest jednak troszkę inna, bo Warszawiacy mają naprawdę świetnych piłkarzy. Ówczesna Wisła Skorży to był świetny duet Marcelo-Głowa oraz Paweł Brożek. To oni robili różnicę, tak naprawdę Maciek dysponował bardzo przeciętnymi piłkarzami. A teraz w Legii drużyny też nie ma, są za to świetni jak na nasze warunki piłkarze. Problemem jest niewątpliwie trener.

Im szybciej Legia zwolni trenera, tym lepiej dla niej. 8 porażek to wynik katastrofalny, a kolejne w drodze. Za chwilę może być trudno o europejskie puchary. Lechia i Amika są tuż za plecami i grają bardziej przekonywająco.

Cóż, to już nie jest nasz problem. Po cichu liczyłem, że Maciek trafi na Bułgarską i będzie tam siał spustoszenie. Cóż, dobre i to
Gwoli ścisłości - jestem kibicem WISŁY, nie Legii

Ale wracając do tematu, Skorża chyba cały czas zyje na opini po "sukcesie" z Groclinem. Dla mnie jest om słabym trenerem, chociaz jak byl w Wisle to mu kibicowalem bo zmiany co kilka kolejek uwazam ze totalną głupotę.
Zresztą, ja większość polskich trenerów uważam za słabych. Podobnie jak piłkarzy. I już nie chodzi o umiejętności, tylko brak ambicji. Trenerzy i piłkarze zadowalają się małymi sukcesikami i po każdorazowym żyją w przekonaniu ze są najlepsi.

Jak dla mnie, w Legii powinni szybko pozbyc sie polskich trenerów i zatrudnić kogoś z nazwiskiem, który odniósł już jakis sukces w Europie. Pieniądze na to mają. To tylko dla dobra polskiej piłki, bo w rozgrywkach europejskich kibicuję zarówne Wiśle, Legii jak i każdemu innemu zespołowi!

Odpowiedz cytując