Wyświetl pojedynczy post
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2011, 19:34
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co ukrywać, jesteśmy w kryzysie. Szczęśliwy remis ze słabiutką Polonią Bytom, wcześniej remis z Podbeskidziem i męczarnie z Widzewem. To nie był przypadek. Po niezłych meczach z Arką i Ruchem (i wpadką z PB) gramy kichę.

Do poprawienia jest sporo, ale najważniejsza jest gra w tyłach. Ustawienie drużyny podczas stałych fragmentów, gra w linii na spalonego, wyprowadzanie piłki.

Dobrze, że teraz chwilka przerwy bo zaczęlibyśmy tracić punkty. A tak szczęśliwie zyskaliśmy 1 nad Legią.

W tym meczu zmartwił mnie kiepski występ Pareiki oraz niewielka ilość dobrych sytuacji bramkowych. W dodatku z tak słabym przeciwnikiem nie wolno nam tracić 2 goli. To są jaja.

Wyróżnienie: Melikson, Małecki, Kirm, Genkow (za karnego), Chavez, Burliga, Pajlić
Słabo grali: Jaliens, Cikosz, Sobolewski
Bardzo słabo: Pareiko (mam nadzieję, że to jednak incydent), Jirsak (niestety - potwierdzenie, że nadaje się tylko na zmiennika), Żurawski (nadaje się jedynie na asystenta trenera. Maćku, jak cię lubię - kończ karierę, bo przykro patrzeć).

Generalnie czeka nas jeszcze sporo pracy. Z taką grą MP nie będzie, więc Maaskant musi wiele poprawić. Nie mamy stylu, mamy tylko parę indywidualności z przodu. I słabą obronę. To za mało nawet jak na Ekstraklasę.
Bardzo dużo wyróżnień, jak na tak słaby mecz.

Graliśmy dzisiaj słabo. Widać, że zawodnicy indywidualnie coś potrafią, ale drużynowo wygląda to kiepsko. Boki obrony, środek obrony i napastnik do wymiany. Mam nadzieję, że Pareiko znów zacznie skakać do tych piłek jak kocur, że te pierwsze dobre występy to nie przypadek.

Wiem, że drużyna jest całkowicie nowa i wciąż wymieniane są stare ogniwa, że potrzebuje zgrania, że rok pracy z trenerem to minimum. Mam tylko nadzieję, że Maaskant okaże się trenerem, któremu ten rok warto dawać. Jeżeli nie - to przyjdzie nam długo czekać na następny powiew mądrości i cierpliwości w polityce klubu.

Aha - moim zdaniem drużyna gra źle od początku rundy, a dotychczasowe punkty zawdzięczamy szarpnięciom Małeckiego, Melikssona i ew. Kirma.
Odpowiedz cytując