Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2011, 13:46
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi Katolikami. napisałem że KK jest przeciwny karze śmierci. Jest? No jest!
JKM opiera się na tradycji KK i chce jej bronić a z drugiej strony jest za karą śmierci. I o jakiej niekonsekwencji mówisz? skoro popiera morderstwo nie może być katolikiem to chyba jasne prawda? przecież mi nie powiesz w tym miejscu że religia jest po to aby z nią dyskutować.
Gdybyśmy żyli w kraju muzułmańskim to krytykowalibyśmy tą religie a JKM by jej bronił. ( oczywiście w kraju demokratycznym a nie religijnym).
Zauważ że ja nie krytykuję katolików tylko JKM który właśnie podszywa się pod katolika.
Gdy ceny cukru parę lat temu były niskie spadła opłacalność i cukrownie zaczęły bankrutować razem z producentami.
Zaczekajmy miesiąc a cena cukru znowu ukształtuje się na poziomie 3-3,5. A dlaczego nei dotyczy to innych produktów? bo ludzie ubzdurali sobie że właśnie cukru może zabraknąć gdyby im wmówić że zabraknie soli bo np. kopalnie zamykają lub ograniczają wydobycie to wzrosłoby zapotrzebowanie na sól choć tak naprawdę soli byłoby pod dostatkiem.
Ja jestem zdania że owszem cena cukru podskoczyła ale maks. 50gr. reszta to spekulacje i sztuczne nakręcanie.
Szczerze ci powiem że nie słyszałem bardzo dawno żeby KK się wypowiadał o karze śmierci. Dyskusja się raczej toczy o eutanazji lub aborcji - a to jednak zasadniczo nie to samo co kara śmierci dla pedofila czy seryjnych zabójców .Przez całe wieki KK nie miał nic do KS a że taka "moda" nastała w "cywilizowanym" świecie żeby oszczędzać zabójców to nie znaczy że katolik - rozsądnie myślacy- ma to popierać. Wogóle nie wiem z czy ty masz problem.
A co do dyskusji o religiach to jakoś nie żyjemy w kraju semickim a każda wypowiedz negatywna o żydach traktowana jest jak najwyższa obraza. Na Polaka można pluć, nazywać go zbrodniarzem rabującym trupy żydów, a o żydach którzy mordowali w majestacie ówczesnego prawa bohaterów polskich albo kolaborujących z okupantami nie słuchać głośniej nigdzie. Pisząc o takich sprawach autor skazuje się w Polsce na bycie prowokatorem pisowskim a w najlepszym razie historykiem niszowym. Taki to zgniły kraj gdzie "elity" działają na szkodę - choćby wizerunkową- własnego kraju i własnych przodków. W takim kraju nigdy nie będzie dobrze bo na takie elity tylko czekają inne kraje żeby wykupić i zabrać co na danym terenie najlepsze- za ochłapy rzucane różnej maści ludziom mającym władze. Wykupią , wydoją i pójdą dalej ,pewnie na wschód, a zwolennicy "liberalnej" myśli PO/SLD za 5-10-15 lat się obudzą z pytaniem : co jest k...a miało być tak pięknie, tak nas lubili i klepali po plecach, wywiady,autografy a tu trzeba dymać w Krakowie w firmie u Niemca czy Francuza, chodzić na Gazprom Arena Kraków przy R22 i oglądac dalej kultowy Big Brother,Taniec na Lodzie, Factor X,etc,etc,etc. na licencji USA/UK- a polskie będą tylko obwarzanki na rynku.Choć i za to nie dałbym sobie głowy uciąć
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej