Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2011, 10:43
To był wpis w jakiejś knajpie więc nie było potrzeby kaligrafować.

Co znaczy pomijając "fakt"? Jaki fakt skoro widać ze kreska od "t" to ogonek od "y" z linijki wyżej. Sedno sprawy chcesz pominąć? Bo przestało pasować do tezy, a zaczęło dowodzić tezy przeciwnej? Bardzo typowe. Kłamać, oszukiwać, a jak ktoś udowodni to pomijać. ŻENADA.
----------------

Odpowiedź Jarka na wypociny Tuska w GW.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/samoc...wiadomosc.html

Wciąż nie mogę zapomnieć, co w 1987 r. powiedział Donald Tusk, gdy miesięcznik "Znak" pytał go, czym jest dla niego polskość. "Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski – tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem" – powiedział wtedy Donald Tusk.

I ktoś z takimi poglądami jest Polskim premierem :/.
Hej Nasz TS !!