wiślak 86 napisał(a):

orzeu- a co innego oznacza to zdanie? że w ŻADNYM wypadku państwo nie będzie ingerowało w gospodarkę nawet w kryzysie. Cukier to zwykła panika którą wyczuli sprzedawcy taka jest prawda. pewnie zaraz napiszesz o limitach itp. niestety prawda jest taka że ludzie sami sobie zafundowali takie ceny.
Wojtas
1) Nigdzie nie jest napisane że KK dopuszcza karę śmierci wręcz przeciwnie! dałeś link który nic nie wnosi wręcz przeciwnie! wklej mi tutaj JEDEN fragment z tego linku który mówi o stosunku KK do kary śmierci!
2) Pewnie nie wiesz ale w każdej armii świata służą kobiety. i nie ma tu nic do rzeczy równouprawnienie tylko spełnianie obowiązku wobec ojczyzny! tylko nie mów że wyszkolone kobiety ustępują w czymś gamoniowi z poboru.
3) Mówisz o kociarzach a to właśnie oni opierają swoją wiarę na PŚ. to 95% podałem trochę przekornie bo zobacz ile z nich chodzi w niedzielę do kościoła! Protestanta gnębić? Sprawdź na Wikipedii bo o ile dobrze pamiętam to są to Chrześcijanie. Dlatego mi trudno dyskutować ponieważ nie rozróżniasz Chrześcijaństwa od Katolicyzmu Prawosławia czy Baptystów.
4)Zostaniemy przy swoim. Dla Ciebie jest najważniejsza armia która i tak nigdy nie osiągnie poziomu nawet zbliżonego do największych sąsiadów.
5) Mówimy o LEWICY nie komunistach!! wyobraź sobie że program PiSu odnośnie zasiłków jest właśnie lewicowy.
6) Oczywiście zgadzam się że za dużo państwa w społeczeństwie ale zaproponowany postulat jest co najmniej nierealny.
|
1)Ok.Przyjmijmy nawet że KK jest wielkim przeciwnikiem KŚ. To nie znaczy że My jako WIP-UPR nie możemy sie w tym przypadku różnić z kościelnymi góru . Czy to jest niewybaczalne i pójdziemy do piekła ?
2) A jeśli mamy identycznie dobrze wyszkolonego chłopa i babe to kto w walce np wręcz według Ciebie ma większe szanse?
3)To temat którego nie da sie ująć w kilku zdaniach .
4)Tu sie nie zgodze.Wiadomo że Rosja jest narazie poza zasiegiem, tak jak Niemcy. Ale w tym momencie nawet Białoruś może Nam skopać dupsko. Polska jest sporym krajem i musi mieć silną armie to oczywista oczywistość - jeśli nie to wogóle ją zlikwidujmy!
5) Komuniści w Polsce zmienili tylko szyld i jadą jako lewica- te same mordy - Kwachu,Miller,Oleksy,generał i reszta.Tak ja to wiem że PIS jest w gospodarce lewicowy dlatego nie można go nazwać Prawica -pomimo w miare prawicowego światopoglądu.
6)Jest napewno idealistyczny