Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2011, 21:54
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Marszałek prośba wytłumacz mi jak to jest: (pytania jak najbardziej serio)
-MY jako partia Prawicy mamy bronić praw ludzi wierzących - a pod koniec napisał że chce kary śmierci co jest niezgodne z Kościołem.
Chrześcijaństwo to nie tylko KK. A wiara to nie tylko Chrześcijanie.
- kobiety mogą w nim pełnić wyłącznie funkcje sanitarne – w żadnym wypadku nie mogą walczyć z bronią w ręku.- to jak to jest? odpukać nadejdzie jakieś zagrożenie a kobiety nawet te które by chciały walczyć nie będą mogły?
Muszę tłumaczyć co poeta miał na myśliCo to znaczy kobieta chwyta za broń?ten zapis wiązałbym z chęcią budowy w społeczeństwie czegoś takiego jak Honor i sprowadzenie kobiety do jej naturlanej roli.
Dla mnie jest to niekonsekwencja, bo każdy ma prawo robić na co ma ochotę. U mnie kobieta jeśli by chciała to i czołgistką może być oraz szambonurkiem.
- -Dbać będziemy o wojsko, policję i służby specjalne. Wydatki na ten cel chcemy zwiększyć o połowę. - czyżbyśmy mieli stać się potęgą militarną? zwiększenie wydatków na wojsko nic nie da bo kogo niby mielibyśmy straszyć? Rosję która samym obwodem Kaliningradzkim by sobie poradziła, Niemcy? lata świetlne przed nami w rozwoju militarnym.
Nie chodzi o to aby kogoś straszyć. Silne wojsko, doskonale wyposażone i wyszkolone nie musi być używane w celach ofensywnych. Działa to szerzej. Sile wojsko, zaawansowane np. technologicznie, to też inny stosunek np.do polskich dyplomatów,obywateli za granicą. Jak sądzisz czy inaczej by odbierali polskiego konsula wiedząc,że stoi za nim realna siła,czy tak jak obecnie.I nie pisz mi,że jesteśmy w Unii czy Nato. Każdy sobie rzepkę, obecnie, skrobie. Teraz wojsko jest słabo wyposażone i średnio zarządzane. A mimo to wysyła się je na działanie wojenne wszelakiego typu. Po co to?Co z tego mamy, co ma wojsko?nic,wszędzie nic.

Druga kwestia. Silna policja to taka, gdzie będą pracowali ludzie inteligentni z otwartymi umysłami. Oznacza to bezpieczeństwo na ulicach, mniej kradzieży i szybka reakcja w razie zagrożenia. Chodzi zwyczajnie o realizacje rzeczy, do których policja jest powołana. Profesjonalnie i z kulturą. Wszka płacimy za to.

- - Odrzucamy jakąkolwiek ingerencję rządów w wolny rynek- a jak było z wielkim kryzysem? czyż nie dzięki ingerencji państw udało się go załagodzić?
Odrzucamy. Chodzi Ci o krysys 1929-1933 o USA czy Polskę?W Polsce interwencjonizm przyniósł marne skutki, w USA się udało częściowo,boprzyniosło to więcej szkód niż pożytku. Przestępcze było odejście od standardu złota przez Roosvelta,skutki tego widzimy obecnie. Także spójrz na obecny interwencjonizm państwa. Po drugie obecne państwo jedyne co umie, poparte umysłami swych "wybitnych"myślicieli, to drukowanie pustych pieniędzy, z czym to się wiąże nie trzeba pisać.

Poza tym te wszystkie unijne dotacje dla różnych grup. Psuje to rynek,gospodarkę,ludzi,świat,zwierzęta.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.03.2011 o godz. 22:11.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.