Cytat:
"Zagram, choć nie powinnam"
W pierwszym meczu fazy play-off, po prawie sześciotygodniowej parkietowej absencji wystąpi Ewelina Kobryn.
Ewelina jak wyglądają Twoje szanse na występ w pierwszym meczu fazy play-off?
Ewelina Kobryn: Zagram z uwagi na to, że jest to już faza play-off , więc bardzo ważne spotkania i musimy dać w nich z siebie wszystko.
Czy to oznacza, że z Twoim palcem już wszystko w porządku?
Ewelina Kobryn: Niestety nie. Nie powinnam grać jeszcze przez tydzień, ale tak ja powiedziałam to już są play-offy i nie mogę osłabiać drużyny. Będę tipować dwa palce i grać. Trenowałam już dzisiaj i nie wyglądało to najgorzej.
|
SKWK
Cytat:
Walka, ambicja = WISŁA!
Już jutro koszykarki Wisły Kraków rozpoczynają fazę play-off w PLKK, a więc decydujące spotkania na drodze do złotego medalu.
By tak się stało koszykarki Białej Gwiazdy muszą pamiętać, że wychodząc na parkiet repezentują ponad 100-letni klub z wielkimi sukcesami oraz tradycjami. Klub któremu kibicują ludzie z zasadami! Silni i gotowi bronić wiślackich barw i honoru Białej Gwiazdy!
Przytoczmy słowa Henryka Reymana gdy Wisła przegrywała 1:5 z Cracovią: Kto z was nie czuje się na siłach, aby w drugiej połowie meczu wydać z siebie wszystkie siły dla zmazania hańby, jaka w tej chwili wisi nad nami - to niech lepiej nie wychodzi na boisko. Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. " , a co było potem każdy Wiślak wie! (A Ci co nie wiedzą to powinni się wstydzić to raz, a dwa Wisła doprowadziła do.. remisu.)
Żadne słowa niż te wypowiedziane 3 maja 1925 roku przez płk Wojska Polskiego nie zobrazują tego jaką postawą winni wykazywać się sportowcy krakowskiej Wisły.
|
SKWK
Mamy najsilniejszy skład i najlepsze zawodniczki. Mamy atut własnego parkietu. Największe pieniądze i najlepszych fanów. Za sobą wspaniała historię i mnóstwo sukcesów.
Po krótce nie zdobycie Mistrzostwa w tym sezonie będzie
frajerstwem. I nigdy bym im tego nie wybaczył.