Wyświetl pojedynczy post
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2011, 14:05
Proud napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Maor swoją grę opiera na: szybkości, przyśpieszeniu, dryblingu, technice użytkowej.

Są to cechy które już po jednym meczu można ocenić u zawodnika.

One na naszą ligę wystarczą spokojnie. Ciężko mi uwierzyć, że nagle Melikson zacznie bardzo słabo grać. Owszem, może trochę stracić formę, ale z tymi ww cechami poniżej pewnego poziomu nie zejdzie.
Nie neguje umiejetności Maora. Ale... Melex to też człowiek który może miec słabszy dzień, problemy w domu, choroba rodziców, śmierć psa po prostu jak to w życiu bywa. To nie jest robot którego można zaprogramować. Staram się tylko przestrzegac przed dmuchaniem balonika. teraz wszystko idzie z płatka, Wisła wygrywa mecz za meczam, lideruje w naszej paździerzowej lidze (chwała za to!), Maror rozgrywa super mecze, kibice sa zadowoleni...
A co będzie jesli nagle zagra słabiej? Jesli nagle Wisełka jeden mecz zremisuje, drugi przegra (odpukać!!), kto pierwszy będzie rozliczany? Bunoza? Jirsak? NIE! Rozliczane będą największe gwiazdy oraz ci zawodnicy po których oczekuje się najwięcej, skąd wiesz jak Maor zareaguje na krytyke, na dołek formy? skąd wiesz jaką ma konstrukcję psychiczną? Jak poradzi sobie w nowej sytuacji. Może (ale nie musi) podupaść tak że się nie już nie podniesie a my niestety jestesmy takim narodem który gdy wszystki idzie cacy to jest ok ale w razie porażki zamiast wspierać to wolimy wyszydzać i piętnować.
Oczywiście moje przypuszczenia są czyste teoretyczne i pewnie się nie sprawdzą. Napisałem to tylko po to aby traktować chłopaka normalnie a ocene zachować po kilkunastu meczach a najlepiej po meczach w pucharach. Wtedy naprawdę przekonamy się co do wartości Meleksa.
Odpowiedz cytując