Ela napisał(a):

Jak będę miała dylemat gdzie jakie wpisy umieszczać, niewątpliwie zwrócę się po radę do autorytetów z Czyżyn.
To oczywiste. Nie wymagam uświadamiania w tym względzie.
Jednakowoż klub zapewne orientuje się w kwestii budowy i OBECNYCH opóźnień. I być może ktoś kto w okół klubu się obraca wie więcej co się mówi w kuluarach w tej sprawie.
I tego głównie dotyczyło moje pytanie - gdyż od ostatnich 3 tygodni nie jestem w temacie budowy na bieżąco.
Czy teraz dostatecznie jasno się wyraziłam ?
Co do samego stadionu - to niejednokrotnie go broniłam i tu na forum i w dyskusjach w tzw. " realu".
Natomiast permanentne opóźnienia - wybacz - przechodzą już granicę dobrego smaku - i wywołują zdenerwowanie, nie tylko moje.
Gdy ogłaszano Euro 2012 - jednym z haseł Krakowa było " jako jedyne miasto mamy stadion w budowie i zaawansowane prace przy nim".
Minęło kilka lat a my nadal mamy "stadion w budowie " i tak na prawdę nie wiadomo kiedy będzie ukończony.
Budowa innych stadionów postępuje o wiele szybciej.
|
Wybacz, ale tłumaczy się z zasady winny - a klub nie jest winien, gdyby się tłumaczył to utrwaliłaby się przekonanie na temat winy Wisły Kraków. Zresztą Basałaj powiedziała, że oczekuje od miasta zakończenia budowy przed letnimi meczami w pucharach europejskich - czyli wg klubu realnym terminem jest LATO 2011 !!
Winnym może być miasto, ZIKiT, wykonawca ... I to do nich możesz pisać takie posty, jeśli jesteś zdenerwowana w kwestii budowy stadionu...
Dlatego mamy stadion dalej w budowie, ponieważ UEFA przestała pilnować naszego stadionu z powodów obiektywnie znanych. Inne stadiony mają terminy, których wszyscy pilnują.
U nas klub nie może nawet dogadać się z miastem w kwestii użytkowania stadionu...Prezydent Machlojski realizuje swoją politykę względem najbardziej utytułowanego klubu w Krakowie. W ostatnich dniach usłyszałem, że częściowo ZIKIT ma się instalować na R22 !!!