Marszałek napisał(a):

|
Za taki styl,brak pomysłu na grę i żenująca transfery wyleciał od nas Skorża
|
Melikson, Pareiko, Sivakov, Jaliens, Genkov, Boukhari i Branco. Jakoś nie mam przekonania, że ich transfery są żenujące w porównaniu do naszych.
Hubnik, Vrdoljak, Manu, Kelhar, Gol, Cabral, Mezenga, Ogbuke, Knezević, Antolović. Kucharczyka w sumie też można zaliczyć jako odkrycie Skorży.
U nas Melikson wygląda świetnie. Pareiko gra bardzo dobrze i solidnie. Sivakov jak dotąd wygrywa rywalizację z Jirsakiem, ale powodów do zachwytów raczej nie dostarcza. Po Jaliensie chyba wszyscy oczekiwaliśmy znacznie więcej. Genkov gra, bo nikt inny nie nadaje się na wysuniętego napastnika. Gdyby musiał rywalizować z Brożkiem, z taką grą jak pokazywał dotąd, zaczynałby mecze na ławie i nie wstawał z niej przed 75tą minutą. Boukhari'ego trudno nazwać choćby jokerem. Na dzień dzisiejszy nic nie wskazuje, że w przekroju całego sezonu zrobi różnicę w więcej niż 5 meczach. Branco wcale nie powinno tu być.
Nie wiem jakiej skali trzeba użyć, by stwierdzić, że w transferach jest jakaś przytłaczająca przewaga na naszą korzyść. Nasze wydają mi się bardziej przemyślane, ale jakościowej przepaści, to ja tu nie widzę.