|
No i jeszcze jedno. Poziom poziomem, jest jaki jest, ale nie mam nic przeciwko, żeby w dalszym ciągu co kolejkę ligową padało tyle zajebistych bramek. Tak naprawdę po tych początkowych kolejkach już można by było wybrać dziesiątkę takich, które zasługiwałyby na wyróżnienie w konkursie bramka sezonu.
Edit:
I trzecia myśl. Aż się prosi żeby spróbować Kaźmierczaka w kadrze, taki klon Kałużnego z czasów WC2002. Idealny zawodnik do stałych fragmentów gry wykonywanych przez Obraniaka lub Boenischa (szybkiego powrotu do zdrowia!), szczególnie jeśli obywatelstwo dostałby Perquis, to takie trio Perquis-Kaz-Głowacki byłoby groźne przy rzutach rożnych czy wolnych. Jest to piłkarz z potężnym pier******ciem z dystanasu, niezły technicznie (biorąc pod uwagę jego wzrost), przyzwoity w grze kombinacyjnej, ma dokładne przerzuty, do tego jest doświadczonym zawodnikiem, ograny w niezłych ligach i klubach. Od hasania w środku pola mamy Murawskiego, czy Bandrowskiego, a Matuszczyk nie zawsze mnie przekonuje, może to tylko moja opinia, ale przez zbyt dużą część spotkań w kadrze jest mało widoczny, a jednocześnie trudno go zakwalifikować do grona zawodników od czarnej roboty, do tego w lidze niemieckiej bywa, że nie do końca radzi sobie z presją.
Na pewno Adam miejsce w kadrze na E2012 (o ile uniknie kontuzji i spadku formy) powinien mieć, bo miewa przebłyski geniuszu, gdzie pokazuje swoje ogromne możliwości (vide asysty z WKS czy gol z Werderem w Bundeslidze) ale Kaz jest zawodnikiem zupełnie różnym od wymienionej dwójki, co miałoby niebagatelne znaczenie w kontekście ustalania taktyki pod konkretnego rywala. I tak gdybyśmy potrzebowali zestawienia pod grę na kontrę, to ofensywa mogłaby wyglądać tak:
Murawski, Matuszczyk - Peszko, Mierzejewski (Obraniak), Grosicki - Jeleń
...stricte defensywne zestawienie:
Murawski, Bandrowski, Kaźmierczak - Błaszczykowski, Mierzejewski - Lewandowski
...neutralne:
Murawski, Matuszczyk - Błaszczykowski, Mierzejewski (Peszko), Obraniak - Lewandowski
...tak że wbrew pozorom Smuda ma pole manewru i aż takiej biedy w tej kadrze nie ma, jak się to maluje. No ale to już trochę nie na temat.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 11.03.2011 o godz. 23:59.
|