Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2011, 12:53
Powtórzę to, co już dość dawno na tym forum napisałem, a co odnosi sie do wypowiedzi Marszałka:
Cytat:
Z PiS jest o tyle po drodze,że zdefiniowało celnie problem i stara się go rozwiązać. Mianowicie chodzi o budowę świadomości narodowej Polaków oraz aby istotne elementy państwa były silne i niezależne. I to jest dobre
Jestem zawodowym tłumaczem i z tego pwoodu dość często mam do czynienia z ludźmi przyjeżdżającymi do Polski (aby pozwiedzać, lub aby zrobić interesy).
Nie zapomnę opini grupy Francuzów, którą wyrazili gdy w Polsce jeszcze rzadził PiS i Kaczyńscy, a cała prawie prasa polska i zachodnioeuropejska prześcigała się w krytyce i ośmieszaniu tych rządów.
Ludzie ci zwrócili mi uwagę, że mamy w Polsce wyjątkową sytuację, gdzie władza w przeciwieństwie do innych krajów unijnych stara się rozwijać polską świadomość narodową w dziedzinie gospodarki tak, abyśmy nie realizowali w gospodarce dążeń wielkich zachodnich koncernów, abysmy nie wzbogacali swoją pracą wielkich firm międzynarodowych i naszych sąsiadów, lecz abyśmy zmuszali ich do pracy u nas na naszych warunkach i w naszym, polskim interesie.
Byli przekonani, że ataki mediów polskich i zachodnich na PiS to dowód jak bardzo Polska stara sie byc niezależna i pracowac dla siebie a nie dla innych, czego inni nie chca tolerować i zmuszeni sa do walki poprzez wyszydzanie, szyderstwo i drwiny poparte kłamstwami i manipulacją faktami.
Życzyli mi, aby sytuacja rządów ludzi, ktorym lezy na sercu dobro narodowe trwała jak najdłużej, bo inaczej będziemy wykorzystywani przez międzynarodowe interesy i nie będziemy mieli niczego do powiedzenia we własnym kraju.

O ile mogę zrozumieć ludzi, którzy nie zgadzają się z polityką Kaczyńskiego, (bo każdy ma prawo do wlasnych poglądów) to twierdze, że osoby kierujące się w swoich wypowiedziach nienawiścią i szyderą w stosunku do niego sa po prostu zmanipulowanymi lemingami, które nie potrafia poslugiwac się argumentacją, lecz kierują się wszczepionymi emocjami.
Szanuję tych, którzy mają jasne, trzeźwe poglądy, nawet jeśli sa sprzeczne z moimi. Nie akceptuję ludzi, którzy (i w tym wątku jest ich kilku) zamiast prezentowac poglady, prezentują emocje.
Ich obecność tutaj jest szkodliwa, a szydercze i nienawistne wypowiedzi najbardziej szkodzą ich własnej psychice.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....