Marszałek napisał(a):

Prosto i powoli, najprościej jak się da. Bardzo powoli.
Bronienie, przekrzykiwanie się, bo moja partia lepsza,tego gorsza a ten to mgłę wywołał jest bezcelowe. Wklejanie tabelek na poparcie swoich tez . Makabra.I po co,do czego to ma prowadzić, gdy te wszystkie partie od PO poprzez PiS do SLD niczym się w sumie nie różnią. Wiele niby dzieli, ale jedno łączy, rozdawnictwo nie swoich pieniędzy oraz obsadzanie co lepszych stolców swoimi kolesiami. Tym to się zawsze kończy.
|
Masz oczywiście racje, że tym sie to kończy, problem jest jednak taki, czy obsadzani kolesie mają choćby podstawowe kompetencje i czy ci kolesie już obsadzeni przez jakąś partię zajmują się poprawą sytuacji dla ogółu Polaków, czy swoje przydzielone stanowisko wykorzystują głównie do kręcenia własnych prywatnych biznesów, a o ludziach którym mają służyć myślą w ostateczności, kiedy zmuszą ich do tego media albo okoliczności. I tylko takie może być kryterium wyboru władzy. Poziom odpowiedzialności społecznej i uczciwość. Trzeba zwyczajnie oszacować którzy będą najmniej kradli, a najbardziej przejmowali się ludźmi. Można to ocenić na podstawie środowiska z którego się wywodzą i grup interesu które ich wspierają. Dzisiaj mamy cztery partie w sejmie i biorąc pod uwagę to co napisałem w żadnym wypadku nie można powiedzieć że są takie same. Niech przykładem będzie Gosiewski i dworzec który wybudował. Ktoś mu za to dał w łapę? Jego rodzina teraz na nim zarabia? Nie, chciał żeby ludzie ze świętokrzyskiego mieli lepsze połączenie z Krakowem czy Warszawą. Włoszczowa jest w połowie drogi. Komu Gosiewski rozdał pieniądze? Wszystkim mieszkańcom świętokrzyskiego bo tam wygrał wybory. Pokaż mi takiego w PO SLD albo PSL.
cortezz napisał(a):

A tak nawiasem mowiac, ta dyskusja zmierza do nikad i tylko niepotrzebnie dzieli nas Wislakow... Dlatego w pokoju: pytania do modow, zaproponowalem zamkniecie tego tematu i pomysl ten podtrzymuje. Mam Swiadomosc tego ze niektorzy urzytkownicy by sie zaplakali i straciliby sens dalszej egzystencji, ale moze nalezy zrobic ten drastyczny krok. Niektorzy pewnie by znikneli z tego forum na zawsze, poniewaz ten temat to ich oczko w glowie i w innych tematach sie wogole nie wypowiadali. Swoja droga jest to bardzo zastanawiajace... Czyzby jakas piata kolumna ?
|
Ojejej jaki kolega zatroskany

. Temat zamknąć, o polityce nie rozmawiać, a cudak dalej będzie wałki kręcił, a "ałtorytety" dalej będą tłumaczyć ze tak trzeba. Że za autostrady trzeba płacić najdrożej w Europie, że za gaz najdrożej w Europie, że za cukier najdrożej w Europie, a to wszystko wina PiS i Kaczyńskiego

. A kto myśli inaczej to mocher, oszołom albo wariat.
Cudak rządzi całą kadencje ze spokojną większością, spieprzył wszystko co było do spieprzenia, dlatego teraz wszyscy którym zależy na poprawie sytuacji w Polsce powinni ramię w ramię wykopać go ze stołka i wybrać kogoś kogo głównym zadaniem nie będzie załatwianie interesów Rosji, Niemiec i Sobiesiaka.