raindog napisał(a):

Co do samych przekleństw - nie widzę powodów, aby ich używać. Szczerzę mówiąc spierać to się mogę o rację - polityczne, obyczajowe, religijne, czy logiczne itp. ale tu mamy do czynienia z piłką nożną. Od dziecka jestem z nią związany, ale to żadne sacrum. To, że jestem emocjonalnie związany z Wisłą w żadnej mierze nie sprawia, że czuję się lepszy od kibica Cracovii, czy Legii (do kibiców tego zespołu nic nie mam, ale samego zespołu nie lubię jak cholera). Jak chcecie, możecie sobie przeklinać. Po pierwsze nie mam na to wpływu, a po drugie - jeśli nie ma tego tyle co po drugiej stronie Błoń, to można wytrzymać. Tak, czy inaczej - weźcie pod uwagę, że ograniczenie liczby przekleństw na pewno klubowi by nie zaszkodziło.
PS: Nie tak dawno rozmawiałem z pewnym znanym profesorem. Jakiej zachodniej drużynie zapalenie kibicuje, co do tego nie mam wątpliwości - nikt nie ma, bo to manifestuje. Inna sprawa, że z rozmowy o przedostatnich "Jopowych" derbach można było wysnuć, iż w Polsce jest za sąsiadką. Opowiadał o tym, jak to spędził wspomniane spotkanie w miejscu dla Vipów. Uznał, że to był jeden wielki rynsztok i nie za bardzo palił się do tego, by jeszcze pojawić się na stadionie. Wygląda na to, że ograniczy się do wyjazdów na mecze zachodniej ekipy. Innymi słowy, nie zapominajmy, że oprócz dzieci na stadionach są też starsi kibice, którzy niekoniecznie mogę pozwolić sobie na stanie, a i czasem przekleństwa im przeszkadzają.
|
Poszedł na derby na laski w paski i się zdziwił że był rynsztok. No szok, jestem porażony...
Wszystkim Wam, którym to przeszkadza, czują obrzydzenie, obawiają się o swoje zdrowie psychiczne, swojej rodziny, najbliższych. OSTRZEGAM!!! Zbliżają się mecze z Amicą i laskami w paski...
NIE PRZYCHODŹCIE!!! Poziom wulgaryzmów, chamstwa, kibolstwa będzie na pewno na wyższym niż zazwyczaj poziomie. Niech to będzie wasz cichy protest przeciwko temu jakie zezwierzęcenie na stadionach panuje.
APELUJĘ DO WSZYSTKICH LUDZI DOBRYCH I CZYSTYCH SERC!!! NIE POJAWIAJCIE SIĘ NA TYCH MECZACH. NIE DAJCIE SIĘ SKAZIĆ.