flamengista napisał(a):

Faktycznie, zajebista zachęta dla piłkarza, by zostać u nas
Rios mnie zmartwił tym wywiadem, bo już zrzędzi zamiast wziąć d. w troki i zabrać się do roboty. Po Maaskancie widać, że stawia na najlepszych niezależnie od ich przyszłości w klubie. Sziwakow gra, mimo że wypożyczony jest tylko na pół roku i marne są szanse na jego pozyskanie.
Obawiam się, że tym wywiadem tylko pogorszył swoją sytuację.
|
Akurat w mojej subiektywnej ocenie, Rios już u nas nie pogra.
Pamiętam tego zawodnika z tych spotkań, w których wystąpił i olśniewał techniką oraz umiejętnością utrzymania się przy piłce, przy okazji punktując z przodu. Co się stało? O ile dobrze pamiętam, w którymś meczu go skopnęli i po powrocie, bał się podjąć walki.
Na tę chwilę dokładnie tak to dla mnie wygląda. Nie chce zbyt ryzykować, woli odsiedzieć tutaj do końca roku i przenieść się w cieplejsze miejsce, gdzie trochę więcej będzie miał pożytku ze swojej techniki, a mniej strachu o nogi.
Drugiej stronie to odpowiada, bowiem wykupienie tego piłkarze kosztowałoby nas sumę, której w ostatnim czasie nie zapłaciliśmy. Moim zdaniem Rios jest już skreślony, sam skreślił już też Wisłę (a dokładniej polską ligę) - więc chyba nie ma co na niego liczyć. O tyle szkoda, że w swojej formie pewnie prezentowałby się lepiej od Żurawskiego - no nic, zobaczymy, może dostanie jakieś ochłapy do gry jak się zrobi cieplej.