Wyświetl pojedynczy post
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2011, 14:15
picasso napisał(a):Wyświetl post
ja mam pytanko wybiegające w przyszłość do tych co bawili w Bulgarii.wybieram się w okolice Warny na wakacje w pierwszych dniach lipca.nie zależy mi na miejscu imprezowym,bo jadę z dzieciakami.interesuje mnie jak wyglada przejazd przez Węgry,Rumunię i samą Bulgarię tzn ceny za paliwo czy obowiązuja jakies winiety i jak lepiej jechać przez te kraje w dzień czy w nocy.może znacie też ceny kwater w Bulgarii i czy można coś załapac blisko morza tak "z marszu" czy koniecznie trzeba rezerwować wczesniej.
za udzieloną pomoc z góry dziekuję.
Polecam Ci Obzor, pensjonat Kierka

http://www.eholiday.com.pl/obzor_pen...kar_20907.html

Pokoje wszystko czego potrzeba i co najważniejsze mają klimatyzację. Właścicielka doskonale mówi po polsku oraz prowadzi niewielką restaurację obok. Żarcie bardzo dobre i niedrogie w stosunku do ilości na talerzu.

Sam Obzor nie jest duży. Spacerowym tempem do obejścia w 20-25 minut. Do plaży idzie się jedną ulicą cały czas w dół, wzdłuż straganów i restauracji. Morze ciepłe jak zupa, plaża w porównaniu do Złotych Piasków nie zawalona aż tak turystami. Mogę polecić Obzor jako miejsce wypadowe czy to do Warny czy to do Nesebaru - można wypożyczyć auto na miejscu (ja tak zrobiłem i zjeździłem całe północne wybrzeże aż do granicy z Rumunią) . Obzor leży dokładnie w połowie drogi do obu miejscowości.
Rumunię objechałem nocą, przejazd przez Słowację i Węgry przeszedł migiem, przez samą Rumunię trochę dłużej schodzi ze względu na różne atrakcje po drodze haha

Jak coś to pisz na PW, służę radą i informacją.
Odpowiedz cytując